Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Fietsroute van Horne kastelenroute

Van Horne kastelenroute

Fietsroute met een afstand van 47.6 km.

Fietsknoper isetta
Routecode 20580592
Datum 28-09-2021
Startadres Leistertweg 3, 6088 NW Roggel
Afstand 47.6 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Limburg
Omgeving Landelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving De route is vernoemd naar de adellijke familie Van Horne. De laatste telgen van het geslacht Van Horen zijn door een brute onthoofding om het leven gekomen. De onthoofding van Philips van Horne in 1568 op de Grote Markt in Brussel heeft daarbij de geschiedenisboekjes gehaald, want daarmee begon onze Tachtigjarige Oorlog (1568-11648).

In Horn fietst u langs het stamslot van deze adellijke familie, Kasteel Horn.

(Voor vakantiegangers op park “de Leistert” is knooppunt 16 toegevoegd als start- en eindpunt. De route wordt hierdoor ongeveer 10 km langer)

De route start u op de parkeerplaats van Bezoekerscentrum Leudal in Haelen (Roggelseweg 58).

Vanaf knooppunt 49 en 51 komt u langs landgoed Ter Beeten, nu Strikkenhof genoemd, een leengoed van de graven van Horn. Via kasteel Nunhem, Nienghoor en Kasteel Malborgh, passeert u via knooppunt 46 één van de 'kasteel-parels' in onze regio Kasteel Aldenghoor in Haelen. Hier hebben veel adellijke families en religieuzen gewoond. Het kasteel dankt haar naam aan het adellijke geslacht van Ghoor, die verwant waren met de heren (later graven) van Horn. Via het verzonken kasteel De Bedelaar en Huize Brias komt u aan bij een andere parel Kasteel Baexem, met zijn prachtige kasteeltuin. Ook kunt hier even bijkomen in de Baronshoeve met een lekkere kop koffie.

We vervolgen de route vai versterking de Borg, de Baronsberg en Kasteel Exaten naar Kasteel Horn, het stamslot van het adellijke geslacht Van Horne en is één van de weinige middeleeuwse ringmuurburchten in Nederland. Vanaf Horn volgt u knooppunt 45 en 46 weer terug naar knooppunt 49 naar de startlocatie.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Van Horne kastelenroute op de kaart

(Advertentie)
© 2021 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy