Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Fietsroute Route 3 uur vanaf De Lunterse Boer

Route 3 uur vanaf De Lunterse Boer

Fietsroute met een afstand van 37.1 km.

Fietsknoper NEXT Stepverhuur
Routecode 20529328
Datum 21-09-2021
Startadres Boslaan 90, 6741 KG Lunteren
Afstand 37.1 km
Route delen Met iedereen  
Provincie
Omgeving
Ook voor
Beschrijving Vanaf de Koepeltoren (het beklimmen van deze bijzondere toren is echt de moeite waard) kom je al snel door het gezellige dorp Lunteren. In het buitengebied stijgt het terrein en neem je nog net een deel van de helling van de Goudsberg (46 m) mee, om vervolgens weer af te dalen. Halverwege de Vijfsprongweg vind je de Celtic Fields. Langs de bosrand gaat de route verder om het Wekeroms zand heen en daarna langs de Valouwe. Natuurgebieden die op een ander moment de moeite waard zijn om te bezoeken.
Daarna volgt een bosrijk gebied. De route schampt het dorp Otterlo om vervolgens door een glooiend terrein, ontstaan door oude zandverstuivingen, richting Mossel te gaan. Deze voormalige boerenenclave is nu een rustplaats voor de vele fietsers en wandelaars die dit gebied bezoeken.
Je zult merken dat het terrein daarna behoorlijk daalt. Via de de Kreelse plas kom je op de Ederheide. In de maanden augustus/september volledige paars gekleurd door de hei die in bloei staat.
Uiteindelijk kom je in een landelijk gebied met als pareltje de Doesburgermolen. (Op zaterdag is deze historische molen te bezichtigen.)
Kortom een veelzijdige route.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Route 3 uur vanaf De Lunterse Boer op de kaart

(Advertentie)
© 2021 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy