Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Betuwe fietsroute (Tiel - Maurik - Buren)

Betuwe fietsroute (Tiel - Maurik - Buren)

Fietsroute met een afstand van 37.7 km

In het zuidwesten van Gelderland ligt de Betuwe. De naam Betuwe betekent het tegenovergestelde van een andere Gelderse streek: de Veluwe. Waar Veluwe grofweg 'slechte grond' betekent vanwege de voedselarme aarde, staat Betuwe juist voor 'goede grond'. Door de ligging tussen de rivieren is de bodem er ontzettend vruchtbaar. In de Betuwe wordt enorm veel fruit gekweekt, en dat zie je terug als je door dit prachtige glooiende landschap fietst.

Bewonder de uitgestrekte boomgaarden die elk seizoen mooie plaatjes opleveren. Je ziet velden met zowel nieuwe fruitteeltbomen, als de oude boomsoorten met hun weelderige takken en bladeren. Ervaar de romantische lente wanneer je door de witte en roze fruitbloesems fietst en de zachte bloemblaadjes om je heen dwarrelen. Als de bloemen later in de zomer uitgroeien tot een vrucht, kun je bij veel boomgaarden zelf komen plukken en proeven van al dat overheerlijke fruit. Regelmatig kun je even afstappen om bij een verkoopstalletje vers fruit te kopen.

Je steekt het Amsterdams Rijnkanaal over en fietst langs de kronkelende Nederrijn en een klein stukje van de Linge. Hier zijn veel geschiedenissporen te vinden, bijvoorbeeld de Limes, de verdedigingslinie van de Romeinen. De pittoreske dorpjes Maurik en Buren en de slingerwegen er naar toe geven je het gevoel dat je op vakantie bent. Onderweg kom je langs het mooie landgoed Soelen met een prachtig kasteel. Kortom, echt een fotogenieke omgeving, dus vergeet je camera niet!

Bron: Fietsnetwerk.nl

Deze route wordt je aangeboden door Sdj65.

Fietsroute
Routecode 20511429
Datum 19-09-2021
Startadres Achterstraat 6, 4011 EP Zoelen
Afstand 37.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Landelijk
Geschikt voor Fiets / E-bike
Scan route
Scan de code

Waarderingen voor deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy