Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Harderwijk en de Ermelosche heide Start vd Valk Harderwijk

Harderwijk en de Ermelosche heide Start vd Valk Harderwijk

Fietsroute met een afstand van 56.6 km

Fietsknoper RonJok
Routecode 19437781
Datum 24-06-2021
Startadres Leuvenumseweg 1-5, 3847 Harderwijk
Afstand 56.6 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Bosrijk
Ook voor
Beschrijving Deze afwisselende route neemt je mee langs Hanzestad Harderwijk, de Ermelosche Heide en de Veluwe.

Harderwijk

Harderwijk is een voormalige vesting- en Hanzestad. Deze vroegere functie is nog duidelijk te zien aan de verdedigingswerken die nog om het historische centrum te vinden zijn. Tot de bijzondere monumenten in het centrum behoren onder andere de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk - waarvan de toren verloren is gegaan - het stadhuis, het voormalige St. Catharinaklooster en het Linnaeustorentje - een herinnering aan de universiteit die hier vroeger gevestigd was.

Ermelosche Heide

Het heidegebied Ermelosche Heide ligt ten zuidoosten van Ermelo. Het hoogste punt van dit gebied wordt gevormd door de Paalberg, een kleine stuwwal uit de ijstijd. Het gebied waar nu de heide ligt, is al heel lang bewoont. Zo zijn er grafheuvels gevonden die dateren uit de tijd van de klokbekercultuur - 2500-2000 jaar v.Chr. - en was hier een Romeins marskamp gevestigd. De restanten en contouren hiervan zijn nog duidelijk terug te zien.

De Veluwe

De Veluwe wordt gevormd door uitgestrekte stuwwallen die hier tijdens het Saalien zijn gevormd. De grotendeels beboste landstreek omvat ongeveer 1000 km2 en is ruim 20 keer groter dan het bekendere Nationaal Park De Hoge Veluwe. Tijdens deze fietsroute kom je door het zuidwestelijke deel van dit mooie en bijzondere natuurgebied.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
RonJok
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy