Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Route 02 Sluisjes - De Horsten - Sluisjes

Route 02 Sluisjes - De Horsten - Sluisjes

Fietsroute met een afstand van 29.7 km

Omschrijving
Je fietst tijdens deze route door het polderlandschap. Het is heerlijk om hier te genieten van de fraaie vergezichten. Je komt ook nog langs het prachtige Landgoed Ter Horst!

Hollandse polder
De Vlietlanden, het Leidschendammerhout en de Duivenvoordse en Veenzijdse Polder: ze laten je het Hollandse polderlandschap op zijn mooist zien. Je kijkt uit over plassen, sloten en uitgestrekte velden. Soms zie je oude broekbossen en rietkragen. Natuurgebied de Vlietlanden is een van de weinige laagveengebieden in ons land dat nooit is ingepolderd. Het veen is daardoor niet ingeklonken, zodat het gebied twee meter hoger ligt dan de omringende polders.

Poldermolen
Leiden behoeft geen introductie: het oude universiteitsstadje is rijk aan historische monumenten. Aan de rand van de stad kom je langs De Rodenburgermolen. Deze in 1704 gebouwde poldermolen werd in 1893 getroffen door de bliksem, waarna hij herbouwd werd. De molen was tot 1953 in bedrijf, tegenwoordig is hij bewoond. Ook Leidschendam mag er zijn, zoals je zult ervaren als je over de schitterende Delftsekade langs de Vliet rijdt.

Landgoed Ter Horst
De route neemt je ook mee langs Landgoed Ter Horst. Rond 1200 werd hier een kasteel gebouwd dat enkele malen verwoest en herbouwd werd. Rond 1635 kreeg het kasteel, dat toen al meer een buitenhuis was, een make-over in Hollandse renaissancestijl. Nadat Prins Frederik het landgoed had aangekocht, liet hij van het buitenhuis een neogotisch jachthuis maken. De prins kocht overigens ook Raephorst en Eikenhorst aan, zodat uit deze drie landgoederen het Koninklijk Landgoed De Horsten ontstond.

Belangrijke informatie
Veerpont
Controleer voordat je gaat fietsen de vaartijden van deze veerpont.

Deze route wordt je aangeboden door 1-/..

Fietsroute
Routecode 16496728
Datum 15-08-2020
Startadres Voorburgseweg 3, 2264 AC Leidschendam
Afstand 29.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Landelijk
Geschikt voor
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy