Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute historie tussen de bloesem ingekort

Fietsroute historie tussen de bloesem ingekort

Fietsroute met een afstand van 47.9 km

Culemborg, Buren, Beesd

Bron: www.fietsnetwerk.nl

Lengte 59.53 km thema bloesem, dorpen, lekker Kcal 1066 Fiets 3 uur 33 min E-bike 2 uur 50 min

Wanneer je deze route fietst in het vroege voorjaar kun je genieten van de bloesems van de vele fruitbomen in dit gebied. Deze staan dan volop in bloei! Maar ook als je in een andere periode op de fiets stapt valt er genoeg te zien tijdens deze fietsroute.

Het prachtige stadje Buren was ooit het decor voor een koninklijk huwelijk: Willem van Oranje trouwde op 8 juli 1551 met Anna van Egmond, gravin van Buren. Het huwelijk werd voltrokken in kasteel van Buren, dat helaas niet meer bestaat. In 1804 werd het, zwaar verwaarloosd, afgebroken. Maar in het voormalige raadhuis zit nu het Oranjemuseum, waar je een grote maquette van het kasteel kunt bekijken. In Buren vind je ook het Marechausseemuseum. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden, het heden en de toekomst van de Marechaussee is dit een interessante plek.

In Culemborg kun je het Elisabeth Weeshuis Museum bekijken, dat misschien wel het duurste weeshuis van Nederland is. Ook vind je hier de mooie oude Markt, waar iedere dinsdagochtend een weekmarkt is, en een Toeristisch Overstappunt. Wil je de fietsroute graag hier in de buurt beginnen, dan is dit een mooi startpunt.

Tussen knooppunt 54-53 kom je de Enspijkkse Veer tegen. Deze vaart dagelijks van 1 april t/m eerste weekend van oktober tussen 09:30 en 17:30 uur. Ben je er op een dag dat het pontje niet vaart? Dan kun je omfietsen via de volgende knooppunten:
Lange optie (12 km extra): vanaf knooppunt 55 volg je 31-30-53 of andersom.
Korte optie (om Theetuin De Fruithoeve te bereiken): vanaf knooppunt 54 volg je: 14-47-52. Om weer terug op de route te komen, fiets je deze nummers weer terug.

Deze route wordt je aangeboden door tonlabee.

Fietsroute
Routecode 25156080
Datum 11-04-2024
Startadres
Afstand 47.9 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Landelijk
Geschikt voor Fiets / E-bike
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy