Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute Heidepret Lunteren-Heelsum-Oud Reemst

Fietsroute Heidepret Lunteren-Heelsum-Oud Reemst

Fietsroute met een afstand van 48.5 km

Ontdek de prachtige omgeving van de Veluwe, met al zijn verschillende natuurgebieden, uitzichtpunten en charmante dorpen.

Wanneer je aan de Veluwe denkt, denk je meteen aan uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en wilde dieren. Tijdens deze route ervaar je dit allemaal in het indrukwekkende natuurgebied Planken Wambuis, waar je doorheen fietst en waar je de kans hebt om wilde dieren te spotten.

Onderweg kun je een korte pauze inlassen bij de uitkijktoren van Planken Wambuis, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Maar dit is niet de enige uitkijktoren die je onderweg tegenkomt. Bij het Luntersche Buurtbosch bevindt zich namelijk nog een andere uitkijktoren genaamd De Koepel, vanwaar je over het uitgestrekte bosgebied kunt uitkijken. Op een heldere dag kun je zelfs de Domtoren in Utrecht zien!

Als je deze route in het voorjaar fietst, kun je ook een stop maken bij de Schaapskooi op de Ginkelse Hei. Hier kun je genieten van het schattige spektakel van dartelende lammetjes die vrolijk in het rond springen. Maar ook in het najaar als de heide in bloei staat is het genieten van de paarse zee op de Doorwerthse Hei, de Ginkelse Hei, de Puthei en de hei bij Planken Wambuis.

Deze route wordt je aangeboden door Lejow.

Fietsroute
Routecode 25330219
Datum 09-05-2024
Startadres Roekelseweg 10, 6733 BP Wekerom
Afstand 48.5 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Bosrijk
Geschikt voor Fiets / E-bike
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy