(advertentie)
Start  |  Info  |  Blog Familie Straat

Blog van de familie Straat

De belevenissen van een fietsvakantie in Nederland.

We merken dat er dit jaar veel gefietst wordt in eigen land. Niet vreemd natuurlijk gezien de bijzondere omstandigheden. En zo kregen we ook geheel spontaan een leuk vakantieverslag van de familie Straat die we jullie niet willen onthouden.

Op de bonnefooi door Holland

Tijdens het voorjaar hebben we ons vaak gerealiseerd hoe mooi Nederland is. Zelfs de natuur in onze directe omgeving beleefden we anders. Vreemd, het leek wel of het nieuwe normaal ook het oude normaal veranderd had: wat anders normaal was, leek plotseling heel speciaal!

Dit deed ons besluiten om een tour door Holland te gaan maken. We zouden door Noord- en Zuid-Holland gaan fietsen. Aangezien we vlak voor het hoogseizoen zouden gaan, konden we ons eerdere plan om op de bonnefooi te gaan wel overeind houden.

Zo vertrokken we 29 juni met fietsen achterop de auto richting Volendam. Daar hebben we de auto geparkeerd, fietstassen op de bagagedragers geklemd en de voeten op de pedalen gezet. Iedere dag lieten we ons door de app van Fietsknoop langs de prachtige Nederlandse fietspaden van knooppunt naar knooppunt begeleiden.

 

Vriendelijk begroet met "Je bent er weer"

Hoewel de navigerende stem van de app erg duidelijk de instructies geeft, gebeurde het heel af en toe dat we toch, hetzij bewust hetzij onbewust, van de ingestelde route afweken. We werden er dan door de app vriendelijk op gewezen met een aller aardigste stem “Klopt je route nog?”. Als we dan weer de route hadden teruggevonden werden we nog vriendelijker begroet door dezelfde stem: “Je bent er weer”. We zouden er bijna bewust om fout gaan fietsen….

Halverwege de ochtend hadden we steevast een momentje met koffie uit onze thermoskan. Tussen de middag een maaltijd, vaak bijeen gezocht in de lokale supermarkt. Vervolgens keken we hoe ver we de eerder uitgestippelde route zouden vervolgen en waar we voor de nacht een plekje zouden vinden.

Zo zijn we van Volendam eerst langs het IJsselmeer naar het noorden gefietst, vanuit Den-Helder een rondje Texel gedaan, om vervolgens een aantal dagen langs de Nederlandse kustlijn richting het zuiden af te zakken. De laatste twee dagen hebben we vervolgens gebruikt om van Katwijk terug naar Volendam te fietsen. We kamen daarmee door het groene hart en hartje Amsterdam. Wat een fantastische route en wat hebben we veel gezien en beleefd!

Hieronder zie je een kleine impressie van onze route:

 

Nederland vakantieland

Wat hebben we genoten van Nederland! Wat kent ons land toch veel variatie soms wijds, en met tegenwind merk je de weidsheid des te beter. Soms bebost, wat met wind tegen meer dan welkom was. Ook hebben we van de fantastische duinen genoten! En alles hebben we zorgeloos kunnen bewonderen. Dankzij de app wisten altijd waar we waren en waar we heen moesten.

Tijdens de vakantie werd ons ook meer en meer duidelijk dat de vakantie ook nog een tweede laag had. Op onze manier steunden we ook nog eens de lokale economie. Uitbaters van restaurants, hotels en B&B hebben ook echt een slechte periode achter de rug. In de periode tot juni konden ze vrijwel niets, hoe mooi is het om hen op onze manier daarmee de Nederlandse economie een steuntje in de rug te geven. Zeker nu velen anderen net als wij een vakantie in eigen land hebben of gaan doen. Zo maken we samen écht een verschil.

 

Zeker een aanrader

Via deze weg dus een aanrader voor iedereen die nog niet weet waar en hoe op vakantie te gaan. Zeker na het hoogseizoen zijn de gelegenheden voor de overnachting weer goed beschikbaar. Met een paar dagen fietsen kom je door zo’n mooie landschappen en het is nog gezond voor je lichaam én geest ook nog. Wat wil je nog meer?!

Een hartelijke groet en veel fiets plezier gewenst,
Familie Straat.

 

(advertentie)
© 2020 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy