Fietsroutes in overijssel

Fiets met knooppunten langs de mooiste plekken. Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van overijssel te bieden heeft.

Overijsselse Vechtdal-route
35.4 km - Bosrijk

Parkeren Vilsteren Vilterseweg bij Landgoedcentrum Vilsteren

Op de grens van Overijssel en Drenthe - Eindh.Dagbl.:route-tips
43.6 km -

ED-Ontdek de regio-De mooiste fiets- en wandelroutes in de buurt. Route-tip nr. 120851 route.nl. Route aangepast aan vernieuwde knp. Nationaal Park Drents Friese Wold. Bossen, heide, stuifzanden en beekdalgraslanden. Tip: Hotel Restaurant De Wapser Herberg, Ter Darperweg 104, Wapse.

Overijssel - Giethoorn
63.6 km - Waterrijk

landelijk langs Giethoorn en Blokzijl

Overijssel 3
70.7 km - Bosrijk

Naar Bos en Heide en huneveld

Overijssel 1
71.9 km - Waterrijk

Overijssel 1 via Giethoorn en Blokzijl

Naar de grens van Overijssel
49.8 km - Landelijk

Van Wapser Herberg naar Steenwijk & Wilhelminaoord

Stroomdal Overijsselse Vecht
48.2 km - Overig

loof en naaldbossen en open rivierenlandschap. een afwisselende en ontspannen tocht.

Haarle Overijssel
14.5 km - Heuvelachtig

Landelijk en heuvelachtig route

Beerze en Vecht (Overijssel)
37.4 km - Landelijk

De Vecht kronkelt door het afwisselende Overijsselse landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Je treft een fraaie combinatie van water en groen in deze route!

Sallandse Heuvelrug (Overijssel)
37.2 km - Bosrijk

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is uniek. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Als fietser waan je jezelf soms even in het buitenland dankzij de uitgestrekte heidegebieden, bossen, stilte en een indrukwekkend reliëf.

De Weerribben 42km (Kop van Overijssel)
40.2 km - Waterrijk

Deze afwisselende route staat in het teken van ‘water’ en ‘land’. Bosgebied de Woldberg en de Eese is een prachtig licht glooiend terrein te midden van graslanden, loofbossen en naaldbossen. Nationaal Park de Weerribben kenmerkt zich door het vele water.

De Weerribben 60km (Kop van Overijssel)
57.9 km - Waterrijk

Deze afwisselende route staat in het teken van ‘water’ en ‘land’. Bosgebied de Woldberg en de Eese is een prachtig licht glooiend terrein te midden van graslanden, loofbossen en naaldbossen. Nationaal Park de Weerribben kenmerkt zich door het vele water.

De Overijsselse Vecht
38.1 km - Landelijk

Prachtige route, bos heide en water.

Kop van Overijssel - Drenthe
38.8 km - Bosrijk

Je start en eindigt in Giethoorn. Niet voor niets Nederlands Venetië genoemd. Oude huizen en boerderijen gebouwd aan het water. Waar de boot sneller is dan de auto. Bekijk het eens op je gemak. Vanuit dit waterrijke gebied ga je naar het zand ten oosten van Steenwijk waar bos de boventoon voert. Terug keer je weer door het laaggelegen veengebied met zijn vele riet naar Giethoorn.

Het Oude Land (NW-Overijssel)
46.1 km - Waterrijk

Steenwijk, Giethoorn, Beulaker- en Belterwijde (water), Schutsloot, Zwartsluis, Kamperzeedijk, Grafhorst, IJsselmuiden/Kampen

Overijsselse Vecht
50.3 km -

De Overijsselse Vecht (Nedersaksisch: Vechte) is een regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. Zij is 167 kilometer lang[2] waarvan 60 km in Nederland. Haar oorsprong ligt in het Münsterland en zij mondt bij Zwolle in het Zwarte Water uit. De route loopt van Dalfsen om Ommen naar Junne en weer terug via de noord zijde.