Fietsroutes in limburg

Fiets met knooppunten langs de mooiste plekken. Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van limburg te bieden heeft.

Fietsroute Bossen en landgoederen op de grens tussen Brabant en Limburg
62.3 km -

Op de grens tussen de provincies Noord-Brabant en Limburg liggen verschillende prachtige gebieden: van bossen tot statige landgoederen. Een mooie route vol afwisseling. Ten westen van de plaats Sint-Anthonis ligt het Sint-Anthonisbos, door de lokale bevolking vaak de Staatsbossen of de Staat genoemd omdat het gebied eigendom is van Staatsbosbeheer. Het is een ontginningsbos dat in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is aangelegd. Om voor een natuurlijke diversiteit te zorgen, zijn er zowel naald- als loofbomen geplant. Een bijzondere bezienswaardigheid in het bos is de Heksenboom, een grove den die op een aparte manier is vergroeid. De bomen worden afgewisseld door heide- en stuifzandgebieden. Groote Slink en Bunthorst zijn twee landgoederen, die hier door aan het begin van de 20ste eeuw door de gebroeders Roelvink zijn gebouwd. Groote Slink is aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl en kenmerkt zich door sprookjesachtige, slingerende lanen en vele hoogteverschillen. Een groot contrast vormt het daarnaast gelegen Bunthorst, dat juist strak is ingedeeld, met rechte akkers en lanen en geordende bosvakken. Samen met de Stippelberg en de Nederheide vormt het Beestenveld een uitgestrekt bosgebied van ongeveer 2.000 hectare. De bossen, die voornamelijk worden gevormd door grove dennen, worden hier en daar afgewisseld door landbouwontginningen. Ook ligt hier de Klotterpeel, een uniek bewaard gebleven stukje natuur dat een beeld geeft hoe deze omgeving er vroeger – voor de ontginningen – uit heeft gezien. Een bijzonder monument op de route is de Ballonzuil, het oudste luchtvaartmonument van Nederland. Dit werd hier in 1896 geplaatst ter ere van een Franse luchtballon die 25 jaar daarvoor in Merselo was geland.

Limburg Noor
54.8 km - Bosrijk

Startpunt en Eindpunt Veerpont Middelaar - Cuijck Knoopunt No 44

Rondje Midden Limburgse maasstadjes
55.3 km - Waterrijk

Vanuit Roermond langs Maasplassen, dorpjes, bedrijven, natuurgebiedje en natuurlijk de Maas. Natuurlijk komen we ook in het witte stadje Thorn. NB: pontje Ohe en Laak vaart 's zomers dagelijks niet in winter. Dan omrijden via Maaseik.

mooi limburg
49.8 km -

Route door Limburg omgeving Heerlen.

Mooi Zuid Limburg!!
49.8 km -

Route van 50 km door heuvelachtig deel zuid Limburg. Met e-bike zeer goed te doen. Echt afwisselend en voldoende rust en drink gelegenheden.

Midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland - E'hovens Dagbl.: route tips
38.2 km - Landelijk

ED-Ontdek de regio: De mooiste fiets- en wandelroutes in de buurt. Andere bron: route.nl route nr.136594. !!Heuvels, pieken en dalen. Tip: Landhotel Alberts, Slenaken.

Kempen-Broekroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-routre nr.21
28.7 km - Landelijk

Parkeren: Stramproy, Kerkplein (rote ri. knp 91). Eten/drinken: Stramproy. Molenbeersel. Onderweg: knp 90-91: De Sint-Jansmolen-knp 91-17: Belgische grens-knp 17-16: Molenbeersel-Natuurgebieden: knp 15: Grootbroek-nabij knp 09: Urlabroek-87-89: Stramprooierbroek. Na knp 09: de Voortse Luysmolen-knp 09-87: Abeekvallei-na knp 87: Stramproyse Heide en de Nijsmolem.

Tungelroyse Beek-route - ANWB Noord- en Midden -Limburg (2007)-route nr.20
50.9 km - Landelijk

Parkeren: Stramproy, Kerkplein (ri. knp 90). Grathem, Markt. Eten/drinken: Stramproy. Ell. Leveroy. Grathem. Onderweg: Stramproy: Nijsmolen-tussen knp 83 en 86: De Tungeler Wallen-knp 93: De Tungeler Beek-knp 28 in Ell: het Kanaal Wessem-Nederweert-Grathem (knp 32): Grathemermolen en kasteel Oud Buggenum (een romatisch omgracht kasteel).

Kruis- en Moeselpeelroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.19
38.1 km - Landelijk

Parkeren: Weert, café Dennenoord, Voorhoeveweg 2 (knp 77). Swartbroek, centrum (ri.knp 29). Eten/drinken: Weert, café Dennenoord, Voorhoeveweg 2. Onderweg: Weert: St. Annamolen-Swartbroek: Landgoed De Krang en molen De Hoop-Tungelroy: St. Annamolen-na knp 83: de Tungeler Wallen-omgeving knp 75: Laura Bos-na knp 75: de Kruispeel-nabij knp 77: De Ijzeren Man (zandafgravingsplas).

Vissensteertroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.18
31.5 km - Landelijk

Parkeren: Eind, bij brug Kanaal Wessem-Nederweert (bij knp 3). LKeveroy, centrum (ri. knp 47). Eten/drinken: Eind: Openluchtmuseum Eynderhoof. Leveroy. Onderweg: Zuid-Willemsvaart en Noordervaart-Tussen knp 02 en 04:Openluchtmuseum Eynderhoof-bij knp 11: Hoeve Stokershorst-hierna: De Peel met riviertje Vissensteert (div. malen)- na knp 15: natuurreservaat De Zoom-na knp 48: Wellenstein (46ha vooral naaldbos en enkele heideterreinen).

Heldense Bossen-route ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.16
33.5 km - Waterrijk

Water en bossen. Onderweg: Kasteel d'Erp in Baarlo-Stuw in Belfeld-Huys Roffaert in Oijen-Kessel: kasteel De Keverborg-na Neer: Neers Kanaaltje-Helden: Heldense Bossen-ong. knp 56: recreatieoord De Heldense Bossen. Eten/drinken: Baarlo. Kessel. Helden. Parkeren: Baarlo, Markt. Helden, bij de kerk. Kessel, Veers (bij knp 53).

Mijl op Zeven-route - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.13
42.9 km - Landelijk

Route aangepast aan vernieuwde knp. Parkeren: Beiaard- en Natuurmuseum Asten, Ostadestraat 23 en Mijl op Zeven. Onderweg: Asten: Natuurhistorisch Museum De Peel- De Voordeldonkse Broekloop-Euwelse Loop-Astense Aa-Nationaal Park De Groote Peel-tussen knp 94 en 65: De Peel. Eten/Drinken: Rest. De Beleving, Voordeldonk 81, Asten. Neerkant. Meijel. Ospeldijk: Bezoekerscentrum Mijl op Zeven, Moostdijk 15.

Weerterbosroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.12
31.1 km - Landelijk

Route aangepast aan vernieuwde knp. Nederweert-het Weerterbos-knp 71: monument (ipv de vroegere Grenskerk)-Sluis 13 (Zuid-Willemsvaart)-Mijl op Zeven (bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer). Eten/drinken: Nederweert. Ospel: Mijl op Zeven. Parkeren: Nederweert. Ospel: Mijl op Zeven, Moostdijk 17.

Koningslustroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.11
43.9 km - Landelijk

Route aangepast aan vernieuwde knp. Eten/drinken: Koningslust. Baarlo. Maasbree. Koningslust: klooster-Het Vlakbroek-recreatiecentrum De Schatberg-gebied Siberië-Blerickse Bergen-Kasteel De Berckt in Baarlo (niet open voor bezoek)-de coupure in de Maaskade (door kunstenaars opgesierd: een gietijzeren knoop)- de Kesselse Bergen-picknickhut bij knp 57.

Rondje Venlo - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.10
41.5 km - Waterrijk

Route aangepast aan vernieuwde knp. De Maas-Natuurgebieden: Zwartwater-Groote Heide en Hiltmühle-kloosterdorp Steyl. Bezienswaardigheden: Limburgs Museum (ligt niet aan de route), Keulsepoort 5, Venlo-verschillende kloosters in en rond Tegelen en Steyl-landgoed Holtmühle, een kasteelcomplex uit de 17e eeuw. Eten/drinken: Venlo,Belfeld en Steyl.

Schuitwaterroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.09
36.1 km - Landelijk

de Maas-Natuurgebied Schuitwater-Broekhuizen (kunstig gemaakte stoepen van Maaskeitjes)- Kasteel De Borggraaf-Lottum (rozen)-Veiling Zuidoost-Nederland in Grubbenvorst-Melderslo: het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in streekboerderij De Locht. Oude Maasbedding net buiten Lottum.

Champignonroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.08
40.3 km - Landelijk

Horst-Kronenberg-Schadijkse Bossen-Huis ter Horst (in de Kasteelbossen)-Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo-De Heemsbeemden (moerassig gebied) nabij Kronenberg)-America: Proefstation voor Champignons.

Peelroute - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.07
32.4 km - Landelijk

America-Helenaveen-Griendtsveen-Kronenberg-Schatberg.

Peel en Maasvallei-route - ANWB Noord- en Midden-Limburg (2007)-route nr.06
35.9 km - Waterrijk

Oostrumse Beek. Groote Molenbeek bij Wansum en Tienray. De Witte Vennen (recreatieoord). Landgoed geijsteren met de Rosmolen. Na het dorp Geijsteren: de Nieuwlandse Bossen. Haven van Wansum.