Fietsroutes bant

Fietsroutes langs de mooiste plekken. Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van bant te bieden heeft.

Brabants Glorie
51.2 km - Bosrijk

Mooie route vanuit Den Bosch langs de rand van de Loonse en Drunense duinen, richting Maas en langs Maasoever over Oud Heusden weer terug.

Fietsroute Bossen en landgoederen op de grens tussen Brabant en Limburg
62.3 km -

Op de grens tussen de provincies Noord-Brabant en Limburg liggen verschillende prachtige gebieden: van bossen tot statige landgoederen. Een mooie route vol afwisseling. Ten westen van de plaats Sint-Anthonis ligt het Sint-Anthonisbos, door de lokale bevolking vaak de Staatsbossen of de Staat genoemd omdat het gebied eigendom is van Staatsbosbeheer. Het is een ontginningsbos dat in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is aangelegd. Om voor een natuurlijke diversiteit te zorgen, zijn er zowel naald- als loofbomen geplant. Een bijzondere bezienswaardigheid in het bos is de Heksenboom, een grove den die op een aparte manier is vergroeid. De bomen worden afgewisseld door heide- en stuifzandgebieden. Groote Slink en Bunthorst zijn twee landgoederen, die hier door aan het begin van de 20ste eeuw door de gebroeders Roelvink zijn gebouwd. Groote Slink is aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl en kenmerkt zich door sprookjesachtige, slingerende lanen en vele hoogteverschillen. Een groot contrast vormt het daarnaast gelegen Bunthorst, dat juist strak is ingedeeld, met rechte akkers en lanen en geordende bosvakken. Samen met de Stippelberg en de Nederheide vormt het Beestenveld een uitgestrekt bosgebied van ongeveer 2.000 hectare. De bossen, die voornamelijk worden gevormd door grove dennen, worden hier en daar afgewisseld door landbouwontginningen. Ook ligt hier de Klotterpeel, een uniek bewaard gebleven stukje natuur dat een beeld geeft hoe deze omgeving er vroeger – voor de ontginningen – uit heeft gezien. Een bijzonder monument op de route is de Ballonzuil, het oudste luchtvaartmonument van Nederland. Dit werd hier in 1896 geplaatst ter ere van een Franse luchtballon die 25 jaar daarvoor in Merselo was geland.

Ronje Tienen en Romeinen in Brabant
35.4 km - Landelijk

De Romeinen hebben in het Hageland ook hun sporen nagelaten, onder andere in de vorm van oude wegen en grafheuvels.

noord Brabant rondje nasra
32.5 km - Overig

Den bosch, moerputten, het Bossche broek

Bos in Brabant
54.1 km - Bosrijk

Bossen en water omgeving

rondje midden brabant
51.3 km - Bosrijk

Den Bosch-vught-boxtel-oisterwijk-tilburg-langs de loonse en drunense duinen-vught-den bosch

Groote Peel-route - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.19
39.1 km - Landelijk

Museum Jan Vriends en het Nationaal Beiaard Museum in Asten. riviertje Voordeldonkse Broekloop. Eeuwselse loop. Astense Aa.

Vliegveldroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.09
43.3 km - Landelijk

Vliegeveld Eindhoven (Welschap). Rustiek dorpje Oerle, Hoogeind en Wintelre. de Buikheid. Twee vennen: het Grootmeer en het Kleinmeer. Oirschotse Heide. St.Pieterskerk in Oirschot. Wilhelminakanaal. Beatrixkanaal.

Route Duc de Brabant
18.6 km -

Prachtige rustige route door veel bosgebied

Vennen en Kampina-route - ANWB-Oostelijk Brabant (1991)-route nr.3
31.2 km - Bosrijk

De Oisterwijkse Vennen en de Kampinase Heide behoren tot de bekendste natuurmonumenten van Noord-Brabant. Oude dennenbossen met donkere vennen worden afgewisseld door mooie beekdalen en uitgestrekte heidevelden. Fietsend door het agrarisch landschap kom je door het gehucht De Logt. Verder fiets je door buurtschap De Roond, waar je nog enkele mooie langgevelboerderijen aantreft.

Hoevenroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.18
34.8 km - Landelijk

Route is aangepast naar knp. Start: Someren-centrum

Panroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.18
32.5 km - Bosrijk

Bos en hei. Start Rest. Heidehof, Kerkendijk 126, Someren Heide.

Strabrechtse Heide-route - ANWB Oostelijk Brabant (1991) - route nr.17
31.2 km - Overig

Route iets gewijzigd ivm knp. Mierlo-Eindhovens Kanaal-'t Hout-rand Brouwhuis-Lierop-het Beuven-Strabrechtse Heide-rand Geldrop.

Eindhovens Kanaal-route - ANWB Oostelijk Brabant (1991) - route nr.16
46.2 km - Waterrijk

Route iets gewijzigd ivm knp. Geldrop-rand E'hoven/Stratum-rand Nuenen-Stiphout-Mierlo-Brandevoort.

Malpieroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.15
33.1 km - Bosrijk

Route is iets gewijzigd ivm knp. Valkenswaard-Leenderstrijp-Soerendonk-Achelse Kluis-Borkel en Schaft-De Dommel

Boevenheuvelroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr. 13
39.1 km -

Route aangepast ivm knp.Steensel-Riethoven-Westerhoven-Bergeyk-Hapert-Duizel-Eersel. Bergeyk en Westerhoven behoren tot de oudste dorpen van de Kempen. E3 strand-bosgebied De Sprankel-beekdal van de Run-natuurgebied het Grootgoor-molen van Hapert.

Kroonvenroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.11
40.0 km -

Bladel-Reusel-Hulsel-Netersel. Kroonven-Cartierheide-Jachthuis (bij Nederlands/Belgische grens)-De Grote Cirkel (rotonde)-Kei van Reusel.

Grafheuvelroute - ANWB Oostelijk Brabant (1991)-route nr.10
34.6 km -

Hoogeloon-Casteren-Middelbeers-Vessem. De Kleine en de Grote Beerze