Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fluitend langs de Swalm

Fluitend langs de Swalm

Fietsroute met een afstand van 30.4 km

Fluitend langs de Swalm

Een meanderend beekje, een rivier en het buitenatelier van een kunstenaar. Maar ook heel veel bos, een beschermd dorpsgezicht en terrassen om even op adem te komen. Aan afwisseling geen gebrek op het vlakke, maar oh zo fraaie Swalmrondje in Midden-Limburg.
Het was een toevalstreffer, het Swalmrondje. Maar wel een hele mooie. De geplande route in Noord-Limburg viel door regenfront over het noordelijke deel van de provincie in het water. In Midden-Limburg was het wél droog en bleek het rap gekozen alternatief een schot in de roos.

Vanuit Swalmen fiets je zwierend door het groen een stukje langs de Swalm richting de Maas. Rust, ruimte en lekker vlakke wegen. Met verderop, in het landelijk gelegen Beesel, de eerste surprise; een weiland vol metershoge kunstwerken van kunstenaar Rik van Rijswick. Vervolgens verder langs de Maas naar Reuver en het beschermd dorpsgezicht van het mooie Ronkenstein. Daarna verandert bet karakter van de route totaal, als het rivierenlandschap verruild wordt voor het bos van het Duitse Brachterwald. Eerst nog een kop koffie? Dan kan dat op het terras van de Witte Steen aan de Duitse grens.

Vervolgens fluitend langs de bosrand terug naar Swalmen , waar je verenigd met de Swalm vanzelf het centrum binnen fietst.

Deze route wordt je aangeboden door peetrr.

Fietsroute
Routecode 9036606
Datum 16-06-2019
Startadres Markt 13-15, 6071 JD Swalmen
Afstand 30.4 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Limburg
Omgeving Landelijk
Geschikt voor
Scan route
Scan de code

Waarderingen voor deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy