De Flintenroute vanuit Exloo

Fietsroute met een afstand van 31.7 km.

Fietsknoper
Routecode 7755327
Datum 05-11-2018
Startadres Zuiderhoofdstraat 23, 7875 BW Exloo
Afstand 31.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Drenthe
Omgeving Landelijk
Beschrijving In de Drentse bossen vind je nog een ouderwets verkwikkende stilte. Ook neemt de route je mee door enkele karakteristieke Drentse dorpjes vol Saksische boerderijen, zoals Valthe.

Boswachterij Exloo
De route start bij Hotel Restaurant De Oringer Marke. Je kunt hier wat drinken, voordat je op de fiets stapt. In esdorp Exloo fiets je langs het voormalige Bebinghehoes dat dienst deed als streekmuseum en later als distilleerderij. De monumentale boerderij uit 1722 werd eind maart 2017 door brand verwoest. In de glooiende Boswachterij Exloo zijn fietsers die van rust houden op de goede plek. Hoe dieper je tot het hart van de bomenzee doordringt, hoe stiller het wordt.

Boswachterij Odoorn
Behalve vele prachtige Saksische boerderijen ziet je nog enkele andere bezienswaardigheden. In Borger kom je langs de Willibrordkerk waarvan de toren nog uit de middeleeuwen dateert. Ook zie je hier de voormalige burgemeesterswoning, een markante villa uit 1900. Je rijdt nog een keer Boswachterij Exloo door, vervolgens fiets je Boswachterij Odoorn in met zijn uitgestrekte heideveld. Net voor knooppunt 6 staat een uitkijktoren om de omgeving eens van boven te bekijken. Wat een uitzicht!

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
Scan route

Bekijk fietsroute De Flintenroute vanuit Exloo op de kaart