Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Heerlen, Simpelveld, Wittem (Fietsnetwerk)

Heerlen, Simpelveld, Wittem (Fietsnetwerk)

Fietsroute met een afstand van 44.5 km

Fietsknoper Overbeek
Routecode 23219591
Datum 15-05-2023
Startadres Prikkenis 1, 6412 PT Heerlen
Afstand 44.5 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Limburg
Omgeving Heuvelachtig
Ook voor E-bike
Beschrijving Een fietsroute om stil van te worden... Al fietsend door de Zuid-Limburgse heuvels maak je kennis met prachtige natuur en monumenten die je tot rust laten komen.
Als je het centrum van Heerlen net uit bent, kom je al in het eerste geweldige natuurgebied: het Imstenraderbos. Hier hoor je alleen maar het gezang van de vogels en het ruisen van de wind door de bomen. De natuur is er zo gevarieerd, dat het net Zuid-Limburg in het klein is. Je ziet hier hoge majestueuze beuken, eeuwenoude zomereiken, struwelen, boomgaarden en diepe geulen in het landschap. De rust hier is heerlijk. Dat vinden ook veel diersoorten. Dassen, uilen en vleermuizen voelen zich hier helemaal thuis.
Meer natuur vind je in het beschermde gebied Terworm. Middenin de moerassen en loofbossen vind je het indrukwekkende kasteel TerWorm, maar ook een ruïne van het middeleeuwse kasteel Eyckholt. De plek herinnert aan een roemrijk verleden. De Lourdesgrot in Simpelveld en het klooster in Wittem zijn inspirerende plekken om zelf tot bezinning te komen.
Ter hoogte van knooppunt 101 ben je dicht bij de historische Weltermolen. Het is een klein stukje afwijken van de knooppuntenroute, maar de moeite meer dan waard. Deze eeuwenoude watermolen is één van de mooiste van Nederland! Een interessante plek met een lange geschiedenis in het vriendelijke dorpje Welten.

Zelfs Wijngoed Fromberg geeft je stilte: het is de producent van Limburgse mousserende én stille wijnen. Uiteraard is dit stilte met een knipoog, maar vanwege de fijne, kwalitatieve wijnen raden wij een bezoekje aan de wijngaard zeker aan!

Deze heerlijke fietsroute brengt je bezinning, geeft je rust en ruimte geeft en laat je helemaal onthaasten: een aanbeveling voor natuurliefhebbers of voor een ontspannen dagje tijdens je vakantie.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy