Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Landgoederenroute, Lochem (ANWB)

Landgoederenroute, Lochem (ANWB)

Fietsroute met een afstand van 29.8 km

Fietsknoper Overbeek
Routecode 23189890
Datum 12-05-2023
Startadres Graaf Ottoweg 34, 7241 DG Lochem
Afstand 29.8 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Landelijk
Ook voor
Beschrijving Deze route schakelt verschillende landgoederen aaneen: Velhorst, De Ehze, Ehzerwold en Ampsen. Bij de landgoederen horen boerderijen die te herkennen zijn aan het kleurenmotief op de luiken. De intimiteit van dit golvende landschap van akkers, weilanden, houtwallen en bossen wordt verhoogd door het riviertje de Berkel. Vroeger voeren hierover zompen, langwerpige platte scheepjes met weinig diepgang. Ze transporteerden tot aan het begin van de 20e eeuw turf, hout en landbouwproducten. Bij knooppunt 12 hebt u zicht op de zompenloods ’t Anker. Vanaf hier kunt u meerdere keren per dag een tochtje maken met een prachtig nagebouwde Berkelzomp.

Lochem centrum
Tussen knooppunt 13 en 15 voert de route door een deel van de binnenstad van Lochem. Dit is een fiets/voetgangersgebied, waar het in de zomermaanden door de drukte lastig kan zijn om de bebording te vinden. Het is daarom aan te raden om het centrum te vermijden, zeker in het seizoen. Volg hiervoor de hieronder aangegeven alternatieve routebeschrijving.
Fiets van knooppunt 12 naar 13. Ga bij 13 rechtdoor (richting 14 i.p.v. naar 15) en volg de route over de Oosterwal langs de schouwburg. Ga op de kruising (met terrasjes) rechtsaf en meteen linksaf, de eenrichtingverkeersstraat in. Dit is de Zuiderwal. Kruising rechtdoor, water aan de linkerhand houden, Westerwal. Op het einde van de gracht (na bocht naar rechts) linksaf, voor bakkerij langs. Je rijdt nu weer op de route naar knooppunt 15, bij de kruising staat een richtingbordje.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy