Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Stadsroute Antwerpen

Stadsroute Antwerpen

Fietsroute met een afstand van 30.4 km.

Fietsknoper Wil de Haan
Routecode 21372357
Datum 03-06-2022
Startadres Ernest Van Dijckkaai 11, 2000 Antwerpen
Afstand 30.4 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Antwerpen B
Omgeving Stedelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Bezoek de stad Antwerpen eens op de fiets, zo leer je de stad op een andere manier kennen.

Begin je route bij Het Steen, bij knooppunt 19. Het Steen is een voormalige ringwalburg. Het heeft al vele functies bekleed: burcht, gevangenis, museum. Nu is het een Visitor Center. Je kunt de toren beklimmen om op het dakterras van Het Steen uit te kijken over de rivier, over de stad en de haven.

Bij knooppunt 13 is het Centraal Station. Dit bouwwerk wordt wel een ‘spoorwegkathedraal’ genoemd. Wie het station van binnen en buiten bekijkt, snapt ook wel waarom. In 2014 werd het station door de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable tot mooiste treinstation ter wereld uitgeroepen.
Fiets via het Stadspark terug naar de Schelde, en steek deze over via de Sint-Annatunnel. Volg de linkeroever van de Schelde en keer via de voetgangerstunnel in de Kennedytunnel weer terug naar de stad.

Via het Koning Albertpark ga je naar het Middelheimpark. Het Ringfietspad brengt je vervolgens tot aan de Rivierenhof, een groot park, waar je onder andere Kasteel Sterckshof ziet liggen.
Door verrassend veel groen fiets je terug naar het havengebied.

Vlakbij knooppunt 56 staat het MAS, het Museum aan de Stroom op het Eilandje. Hier is van alles te zien over de geschiedenis, kunst en cultuur van de havenstad en uit diverse werelddelen. Ook hier is een gratis toegankelijk dakterras te bezoeken met een prachtig uitzicht.

Vergeet niet nog naar het noorden te fietsen. Bij knooppunt 54 staat het Havenhuis. Een bijzondere architecturale parel op de grens van stad en haven. Het Havenhuis doet denken aan de romp van een zeilschip met een vooruitgestoken boegspriet. Het oppervlak vol facetten lijkt op een diamant. Zo wordt de combinatie gelegd tussen de wereldhaven Antwerpen en de diamantnijverheid.

Veel fietsplezier!


Lengte: 31 km
Provincie: Antwerpen, België
Gemaakt door: Fietsknoop

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy