Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Genieten In Het Gooi

Genieten In Het Gooi

Fietsroute met een afstand van 34.9 km.

Fietsknoper Lejow
Routecode 21058184
Datum 28-04-2022
Startadres Eemnesserweg, 1251 Laren
Afstand 34.9 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Utrecht
Omgeving Landelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Bussum, Laren, Eemnes, Blaricum, Naarden

Startpunt is Hotel De Witte Bergen (aan de A1)

Rechtsom: 52-24-2-1-81-80-79-78-33-34-37-10-36-50-51-53

Fietsroute Genieten in het Gooi

Eemnes, dat ten zuiden van Blaricum ligt, bestaat eigenlijk uit twee delen: Eemnes-binnen en Eemnes-buiten. Het ‘binnenste’ gedeelte wordt gekenmerkt door de boerderijen langs de Wakkerendijk. Eemnes-buiten beschikt over veel nieuwbouw rond een oude dorpskern.

Naarden is één van de best bewaarde vestingsteden van Europa. Als je een wandeling maakt over de gerestaureerde vesting krijg je er echt een goed beeld van. Ook wanneer je een rondvaart door het omringende water maakt krijg je een goed beeld.

Afstapmomenten langs de fietsroute

Het Nederlands Vestingmuseum - Naarden
Wil je je verdiepen in de geschiedenis van de vestingstad Naarden? Breng dan een bezoekje aan het Nederlands Vestingmuseum. In het openluchtmuseum ontdek je hoe soldaten probeerden stand te houden tegen het geweld van de vijand en hoe de vestingbouw zich ontwikkelde.

Fort Werk IV – Bussum
Naast Blaricum, Laren, Eemnes en Naarden kom je tijdens het fietsen van deze fietsroute dus ook door Bussum. In Bussum, achter het theater Spant, vindt je dit unieke cultureel erfgoed. Het fort is gebouwd in 1868 en is onderdeel van de Nieuwe-Hollandse Waterlinie.
Bussum, vroeger geliefd bij kunstenaars, kreeg landelijke bekendheid door televisiestudio's zoals studio Irene of theater 't Spant. Laren was oorspronkelijk een boerendorp, maar werd in de negentiende eeuw meer een kunstenaars- en forensendorp. Tegenwoordig is het, samen met Blaricum, een van de rijkste gemeentes van ons land. Eemnes bestaat eigenlijk uit twee delen: Eemnes-binnen, bestaande uit een aantal boerderijen langs de Wakkerendijk, en Eemnes-buiten, met veel nieuwbouw rond een oude dorpskern. Blaricum is zo geliefd dat het vreemd zou zijn als je er geen bekende Nederlander tegen zou komen. Naarden, beroemd om zijn unieke stervorm, is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa. Een goed beeld van de uitstekend gerestaureerde vesting krijg je tijdens een rondwandeling over de vesting; of tijdens een rondvaart door het omringende water.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy