Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Epe, Gortel en Emst. Wildroute bij Epe

Epe, Gortel en Emst. Wildroute bij Epe

Fietsroute met een afstand van 28.7 km

Fietsknoper Fietsknoop ML
Routecode 20563055
Datum 25-09-2021
Startadres Molenweg 54, 8162 PG Epe
Afstand 28.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Bosrijk
Geschikt voor
Beschrijving De bossen en heidevelden van de Veluwe vormen het leefgebied van wilde zwijnen, herten, reeën, dassen en vossen. Met dit rondje bij Epe heb je grote kans om oog in oog met de wilde dieren te staan. Spits je oren, ogen en neus, want met alle zintuigen op scherp merk je de verscholen dieren als eerste op. In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten en kun je de strijdlustige mannetjes in de verte horen burlen. Ook voor de wilde zwijnen begint de paartijd in september. De biggetjes met hun pyjamastrepen op hun vacht worden tussen februari en juni geboren. Pas dan wel op voor moederzwijn: meestal vlucht ze, maar soms kan ze onverwachts agressief uit de hoek komen!

Stap onderweg af bij observatiepunt 't Eperholt, waar je van achter een kijkwand naar het wild kunt gluren. Iets verderop heb je de uitkijktoren De Haelberg, die je een prachtig uitzicht over het gebied schenkt.

Tips van de boswachter: Ga vroeg op pad, de meeste kans om wild te zien is tegen zonsopkomst. De herten zijn rond 15:00 uur weer toe aan een nieuwe voedselronde, dus na 15:00 uur heb je weer meer kans.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy