Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Route_Gezegdes_Spreekwoorden_Lochem_Borculo

Route_Gezegdes_Spreekwoorden_Lochem_Borculo

Fietsroute met een afstand van 50.6 km.

Fietsknoper MooiLochem
Routecode 20561318
Datum 25-09-2021
Startadres Larenseweg 5-7, 7241 CM Lochem
Afstand 50.6 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Landelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Gezegdes en spreekwoorden vormen een onderdeel van onze volkscultuur. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Bij het Gelderse Borculo kun je alles leren over de oorsprong ervan.

Tussen knooppunt 16-17: Staringkoepel met voetveerpontje.
De Staringkoepel (ook: Staringskoepel) is een in de 19e eeuw gebouwde theekoepel aan de oever van de Berkel tussen Almen en Lochem. De theekoepel is alleen te bereiken via een voetveer. Met een touw trek je jezelf op het kleine pontje over het water naar de overkant: de plek waar de koepel staat. Binnen is een kleine tentoonstelling over het verleden van de theekoepel.
Geopend: Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang. Toegang gratis.
Vanaf de Dochterenseweg (Lochem) vind je voor de Boevinkbrug een bordje van Natuurmonumenten. Van daaraf leidt een korte wandeling je naar een voetveer, waarmee je de andere kant van de Berkel kunt bereiken.

Knooppunt 83: Het eiland van Borculo
Het dorp Borculo is ontstaan bij het kasteel van de heren van Borculo. Dit kasteel was gebouwd aan de Groenlose Slinge, die in de buurt van het huidige Borculo in de Berkel uitmondt. In de 18de eeuw werd de heerlijkheid Borculo gekocht door Willem V van Oranje-Nassau. Om die reden voert koning Willem-Alexander nog steeds de titel

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy