Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Route 2 uur vanaf De Landing

Route 2 uur vanaf De Landing

Fietsroute met een afstand van 29.0 km

Fietsknoper NEXT Stepverhuur
Routecode 20535786
Datum 22-09-2021
Startadres Wolweg 42, 3776 Stroe
Afstand 29.0 km
Route delen Met iedereen  
Provincie
Omgeving
Ook voor
Beschrijving Vanaf de spoorwegovergang rijden we parallel aan de spoorlijn richting de Stroese Heide. Daar is het gelijk al genieten van het prachtige landschap wat aan ons voorbij glijdt.
De route voert je verder door een vrij open bosgebied, wisselend golvend en dan weer vlak, maar ook door eeuwen oude lanen met beuken of eiken.
De Hoog Buurloseweg is een lang, vrij recht pad wat langs de noordwestkant van Infanterie Schietkamp Harskamp loopt. Een terrein wat al rond 1900 werd aangelegd ten behoeve van het oefenen met wapens die een steeds langer bereik hadden. Het pad geeft je de gelegenheid om middels de vele doorkijkjes het prachtige landschap in je op te nemen. Rijd je hier in augustus/september, dan ben je verzekerd van veel paars door de bloeiende heide. Terwijl in de herfst een volledig ander kleurenpalet aan je voorbij schuift.
Er volgen nog meer pareltjes op deze route. Hoog Buurlo bijvoorbeeld, een oude landbouwenclave. Maar ook het indrukwekkende, kathedraalvormige en voormalig zendstation Radio Kootwijk wat midden op de Buurlose Heide staat. Het gebouw is architectonisch uniek, in zijn bijzondere art-decostijl.
Vervolg je route daarna door een prachtig en afwisselend landschap.
Kortom, van begin tot eind genieten.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy