Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Wijnroute Bronckhorst - Zutphen

Wijnroute Bronckhorst - Zutphen

Fietsroute met een afstand van 62.1 km

Fietsknoper de Wilde
Routecode 19348790
Datum 16-06-2021
Startadres Stellingweg 1, 7255 NM Hengelo
Afstand 62.1 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving
Ook voor E-bike
Beschrijving De gemeente Bronckhorst is goed bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. De omgeving is rijk aan kastelen. De meeste zijn particulier bezit en niet toegankelijk voor het publiek.

De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijnranken één van de grootste wijnstreken van Nederland. Meer dan twintig wijngaarden liggen verspreid over de regio en geven het landschap hier en daar een mediterraan tintje. De wijnboeren laten je graag de Achterhoekse wijnteelt zien, beleven en proeven.

Start- en eindpunt TOP Hengelo
De Fiere Wijnakker
Op de grens van Zutphen en Vierakker ligt De Fiere Wijnakker. Een prachtige boerderij met wijngaard waar de druiven op een natuurlijke wijze worden geteeld. Je kunt een ronde over het erf en door de wijngaard maken, waarbij de eigenaren ondertussen gepassioneerd vertellen over de verantwoorde manier waarop zij wijn maken.

Wijngoed Kranenburg
Niet ver van achterkastelendorp Vorden, in buurtschap Kranenburg, bevindt zich het twee hectare grote Wijngoed Kranenburg. Hier worden op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd in een parkachtige omgeving. De grond is beekklei, volgens experts uitstekende grond voor de teelt van wijndruiven.

Wijngaard Elanova
Grenzen aan landgoed 't Zelle ligt wijngaard Elanova in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. De wijngaard is in 2009 aangeplant met de hybride druivenrassen Solaris, Johanniter en Cabernet cortis. In de authentieke schuur achter de hoeve ontvangt wijnbouwer Rob bezoekers voor een rondleiding over de wijngaard, met aansluitend een proeverij van Achterhoekse wijnen.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy