(Advertentie)
Start  |  Routes  |  Fietsroute Duvel Fiestroute

Duvel Fiestroute

Fietsroute met een afstand van 47.5 km.

Fietsknoper
Routecode 18631794
Datum 28-02-2021
Startadres Coolhemstraat 69, 2870 Puurs
Afstand 47.5 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Antwerpen B
Omgeving Waterrijk
Ook voor
Beschrijving Deze fietsroute voor bier- en natuurfijnproevers gaat van start in Heindonk of Puurs-Sint-Amands – je kan nog kiezen wat je het beste uitkomt. Van daaruit gaat het 46 kilometer ver via de mooiste plekjes van Scheldeland én iconische Duvelplekjes. Zo staan er op je route 4 infoborden in het landschap geplant die je unieke weetjes bijbrengen over dit hemelse en wereldvermaarde bier.

Je volgt netjes het fietsknooppuntennetwerk tijdens de goed bewegwijzerde tocht. De trip bestaat uit twee lussen: eentje van 30 kilometer en eentje van 16 kilometer. Je kan dus ook de route wat inkorten als je dat graag hebt. Volg zeker de pauzetips die je in de routebrochure vindt. Op elk van die plekken is er iets verrassend moois te zien – of iets overheerlijks te eten. Eerst op het menu: de rivieren, kanalen, dorpjes, bruggen en veerboten van Scheldeland. Overal waar je kijkt, bewonder je prachtige landschappen of fotogenieke dorpjes. De natuurgebieden op je route doen je wegdromen, terwijl er ook heel wat industrieel erfgoed te bewonderen valt.

Het water is in Scheldeland natuurlijk nooit ver weg. Je komt dan ook verschillende stromen tegen: de Schelde, het Zeekanaal Brussel-Schelde, de Rupel, de watersportbaan van Willebroek… Ok, die laatste is niet echt een stroom. Maar een imposante waterpartij is het wel.
Daarnaast krijg je natuurlijk ook ruim de tijd om uit te puffen bij leuke bezienswaardigheden of gezellige eet- en drinkadresjes. The Boathouse, bijvoorbeeld, is een moderne bistro met een heerlijk terras. Hier kan je lekker eten – er is zelfs een Duvelmenu! Ook het Hof van Coolhem is een aanrader. De brasserie hier schotelt je fenomenale aspergegerechtjes voor uit eigen tuin.

In De Schorre in Boom kan je wel een dagje blijven hangen. Dit avontuurlijk provinciaal domein heeft heel wat activiteiten op het programma staan – maar er is ook een brasserie waar je de innerlijke mens tevreden kan stellen.
Maar dé klepper op je tocht, dat is natuurlijk de brouwerij van Duvel-Moortgat. In het bezoekerscentrum Duvel Depot word je met open armen ontvangen door ervaren, professionele gidsen. Zij maken je wegwijs doorheen het brouwproces dat een van de meest iconische Belgische bieren ooit heeft voortgebracht.

Je kan je inschrijven op de website van Duvel voor een geleid bezoek aan het bezoekerscentrum. Natuurlijk kan je na je rondleiding nog even blijven hangen om enkele biertjes te degusteren, samen met je hele vriendengroep. Altijd een oergezellige beleving.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Duvel Fiestroute op de kaart

(Advertentie)
© 2021 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy