Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Libelle 2020 Anloo-Rolde en omgeving

Libelle 2020 Anloo-Rolde en omgeving

Fietsroute met een afstand van 65.0 km.

Fietsknoper de Wilde
Routecode 18370069
Datum 15-10-2020
Startadres Anderenseweg 1, 9467 PG Anloo
Afstand 65.0 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Drenthe
Omgeving Landelijk
Ook voor
Beschrijving Omschrijving
Deze route door het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa neemt je mee door het stroomdal van de Drentsche Aa. Dit bekenstelsel is uitzonderlijk goed bewaard gebleven in deze omgeving. Verder ga je heerlijk op pad door de bossen.

Sporen in de bossen
Het startpunt van deze route ligt in Zuidlaren. Vanuit hier fiets je langs akkers en door bossen naar Anloo en Rolde. In Anloo vind je de waarschijnlijk oudste kerk van Drenthe: de Magnuskerk. Rolde vormde verder ooit de hoofdplaats van Drenthe. Tot 1688 behoorde het tot een van de drie vergaderplaatsen van de Etstoel, het hoogste rechtscollege van Drenthe jaarlijks bijeenkwam. Naast de kerk in Rolde liggen waarschijnlijk de 2 bekendste hunebedden van Drenthe. Verder vind je in deze omgeving het archeologisch reservaat de Strubben-Kniphorstbos. Hier bevinden zich hunebedden en grafheuvels, maar ook sporen van nederzettingen, akkers, essen en een sinds de prehistorie belangrijke 'verkeersader' tussen Coevorden en Groningen. Deze route loopt als een bundel karrensporen door het gebied.

Ongerepte heide
Verder kom je langs het Balloƫrveld, een ongerept heideveld van 367 hectare. Je vindt hier prehistorische grafheuvels, een Celtic Field, een Melkerspad, Markenstenen, Middeleeuwse karensporen en een Galgenberg. Ook zijn er nog sporen zichtbaar uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een tankgracht, loopgraven en schuttersputjes. Je eindigt je tocht uiteindelijk weer in Zuidlaren.

Zuidlaren
Zuidlaren is bekend om z

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy