Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | De Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug

De Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug

Fietsroute met een afstand van 53.0 km.

Fietsknoper Ron Rdam
Routecode 15992278
Datum 05-08-2020
Startadres Kastanjelaan 26, 3911 BG Rhenen
Afstand 53.0 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Noord-Brabant
Omgeving Bosrijk
Ook voor
Beschrijving Met deze route beleef je het beste van twee werelden. Je rijdt door de weidse Gelderse Vallei, maar ook door de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Tussendoor kom je door het mooie Veenendaal.

Gelderse Vallei
Bij Pannekoekhuis De Grebbeberg kun je iets lekkers eten, zodat je met voldoende energie op de fiets stapt. Je daalt de heuvel af, via de bossen rij je de Gelderse Vallei in. Terwijl je langs het Valleikanaal rijdt, geniet je van de vergezichten over de graslanden. Het kanaal vormt hier overigens de grens tussen Utrecht en Gelderland. Je rijdt Veenendaal door, waarna je langs de Emminkhuizerberg rijdt: een heuvel die zo'n 15 meter boven het landschap uitsteekt.

Rhenen
Na een tijdje maak je een klimmetje om in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug te komen. Wat is het hier heerlijk stil fietsen tussen de oude loof- en naaldbomen! Even later daal je weer een stukje af. Rechts fiets je langs de bosrand, links heb je regelmatig doorkijkjes over de weilanden. Een afwisselend stukje dat een mooi staartje krijgt: je rijdt door de uiterwaarden langs de Rijn met zicht op Rhenen!


Start
Pannenkoekenhuis De Grebbeberg
Grebbeweg 101
3911 AV Rhenen

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy