Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Op en top Twente in al haar glorie

Op en top Twente in al haar glorie

Fietsroute met een afstand van 64.8 km.

Fietsknoper de Wilde
Routecode 15822186
Datum 02-08-2020
Startadres Abdijweg 62, 7595 XP Weerselo
Afstand 64.8 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Heuvelachtig
Ook voor
Beschrijving Maak kennis met de schoonheid van het Nationaal Park Noordoost-Twente, één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Je vindt hier een bijzonder agrarisch landschap vol houtwallen, broekbossen, graslanden en stuwwallen. Verder vind je hier prachtige landgoederen die volledig in harmonie zijn met de natuur eromheen.

Bijzondere landschappen
Het eerste gedeelte van deze route neemt je mee door Weerselo, Oldenzaal en Denekamp. Geniet onderweg van het essen- en kempenlandschap dat is ontstaan in de vroege middeleeuwen. De vele houtwallen geven het gebied een kleinschalige en knusse sfeer, terwijl je je tussen de grote akkerlanden en uitgestrekte bossen in dit gebied juist heel klein voelt. Naast het mooie landschap vind je ook boeiende bezienswaardigheden die het oog strelen in deze regio. Net buiten Denekamp vind je bijvoorbeeld het landgoed Singraven. Op dit landgoed vind je een historische havezate en een oude watermolen die het bewonderen waard zijn.

Landgoed Singraven
Het terrein van landgoed Singraven wordt gedomineerd door Huis Singraven en de molen van Singraven. Het eerste huis werd al in 1415 op dit landgoed gebouwd. Tussen 1651 en 1653 werd dit huis vervangen door een nieuw gebouw, waar in 1661 een traptoren bij werd gebouwd. Ook nieuwere eigenaars verbouwden het huis meerdere keren. Op die manier ontstond het huidige Huis Singraven.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy