Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Heidevelden en bossen tussen Hattem en Epe

Heidevelden en bossen tussen Hattem en Epe

Fietsroute met een afstand van 56.6 km

Ga met je fiets op ontdekkingstocht door de Oldebroekse Heide, de graslanden van de IJsselvallei en de gezellige dorpen. Naast schitterende natuur vind je in deze omgeving ook historische bouwwerken.

Landgoed Molecaten
In de IJsselvallei kijk je je ogen uit: wat is het hier mooi landelijk! In Hattem moet je zeker even afstappen om het leuke Hanzestadje met zijn mooie oude centrum te ontdekken. Daarna fiets je langs de watermolen van Hattem-Molecaten, een van de eerste papiermolens van de Veluwe. De molen staat op een landgoed dat hoort bij Huis Molecaten, gebouwd in 1646. In 1824 werd Huis Molecaten verbouwd in de neo-classistische stijl.

Oldebroekse Heide
Langs Landgoed Petrea fiets je naar de Oldebroekse Heide. Ook hier is genoeg te zien: grote en kleinere zandverstuivingen, heidevelden, ruigtes en bosjes. Onderweg naar het pittoreske dorpje Epe kom je hier en daar nog meer plukjes heide tegen. Vlak voor het einde van de route kom je uit bij Boerderijcamping De Grote Bremen, een leuk plekje om te overnachten. Buiten de camping vind je hier ook appartementen, trekkershutten en bedstedes.

Deze route wordt je aangeboden door de Wilde.

Fietsroute
Routecode 10391757
Datum 22-08-2019
Startadres Stadslaan 54, 8051 NE Hattem
Afstand 56.6 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Bosrijk
Geschikt voor
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy