Nijverdal Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’

Fietsroute met een afstand van 74.7 km.

Fietsknoper
Routecode 10065751
Datum 04-08-2019
Startadres Blikweg 20, 8105 SR Luttenberg
Afstand 74.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Heuvelachtig
Beschrijving Ontdek én Proef Salland!
In deze route is een prachtige smaakfietsroute opgenomen die u kennis laat maken met de Sallandse Heuvelrug en het omliggende platteland, gecombineerd met enkele culinaire stops bij restaurants waar u kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg is er de mogelijkheid om een aantal leveranciers van streekproducten te bezoeken. Ook is een aantal musea in de route opgenomen die u kennis laten maken met de natuur en de historie van Salland. Kom fi etsen, genieten en proeven in Salland!
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Een deel van de Sallandse Heuvelrug is nationaal park; een uniek gebied. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Uitgestrekte heidegebieden, bossen, rust en een indrukwekkend reliëf. Het nationaal park is rijk aan vogels en het is het enige leefgebied van het korhoen in Nederland (www.np-sallandseheuvelrug.nl). Deze route laat u o.a. kennismaken met een aantal gastheren van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren hebben een cursus gevolgd waarmee deze recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust zijn om hun gasten van meer informatie over het nationaal park te voorzien.
Salland Fietsland Salland is een uniek vakantie- en fi etsgebied gelegen in de provincie Overijssel tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een streek met veel afwisselende natuur, gezellige dorpen, de oude Hanzestad Deventer, monumentale boerderijen en prachtige havezaten. Niet voor niets staat de streek bekend als ‘Salland Fietsland’.
Keurmerk Fietsers Welkom Maar ‘Salland Fietsland’ betekent niet alleen een mooi landschap maar ook een fi etsvriendelijk klimaat. Niet voor niets is in Salland het landelijke keurmerk Fietsers Welkom geïntroduceerd. Hèt keurmerk dat aangeeft of een bedrijf fi etsvriendelijk is en waar de fi etser gastvrij wordt ontvangen.
Rustpunten in Salland Op deze route komt u een aantal Rustpunten tegen. Een Rustpunt is een locatie in het buitengebied die u de mogelijkheid biedt voor een korte stop tijdens een wandeling of fi etstocht. Op een aantal Rustpunten zijn ‘Sallandse Pompkasten’ geplaatst. Dit is een kast met toeristisch informatiemateriaal en heerlijke streekproducten. Een Rustpunt is open als daadwerkelijk het bord met ‘Rustpunt open’ buiten staat.
Praktische informatie De route maakt gebruik van het fi etsroutenetwerk waarbij u van knooppunt naar knooppunt fi etst via wit met groene borden. In deze fl yer is de routebeschrijving opgenomen van de fi etsroute met daarbij een kaart met de route en de deelnemende bedrijven. U kunt zelf bepalen of u onderweg een stop maakt bij de restaurants, de leveranciers en de bezienswaardigheden. Bekijk vooraf de openingstijden van de diverse locaties zodat u onderweg niet voor een dichte deur komt te staan!

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Nijverdal Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’ op de kaart

waiting