Rondje rond en door Roermond

Fietsroute met een afstand van 51.1 km.

Fietsknoper
Routecode 9111940
Datum 21-06-2019
Startadres Maalbroekweg, 6071 Swalmen
Afstand 51.1 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Limburg
Omgeving Waterrijk
Beschrijving In Midden-Limburg gaat je fietshart vanzelf sneller kloppen. Deze route neemt je mee door fraaie natuurgebiedjes als het Munningsbos en de Melickse Heide. Ook rij je door enkele oude kerkdorpjes en het historische centrum van het gezellige Roermond.

Gezellig Roermond
Aan de Maas rij je kilometers langs de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Aan de ene kant zie je de masten van vele plezierbooges, aan de andere kant Roermond.
Uiteraard rij je ook een stukje door het historische deel van dit Limburgse parelge. Aan de Markt zie je bijvoorbeeld het stadhuis dat oorspronkelijk uit 1700 stamt. Fraai is ook de Sint-Christoffelkathedraal uit 1410. Vanaf de Roerkade steek je de rivier over via de Stenen Brug uit 1771.

Sint-Dionysiuskerk
Ook in de kerkdorpjes valt volop te zien. Net ten zuiden van Boukoul kom je langs Zuidewijk Spick, een kasteelboerderij uit de zeventiende eeuw. Een deel van Asselt is beschermd dorpsgezicht. Je ziet er prachtige negentiende-eeuwse hoeves en de op een kerkheuvel gelegen Sint-Dionysiuskerk waarvan de toren nog uit 1515 dateert.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Rondje rond en door Roermond op de kaart