Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Weerselo, Tubbergen en Albergen

Weerselo, Tubbergen en Albergen

Fietsroute met een afstand van 57.3 km

Deze route neemt je mee door de uitgestrekte natuurgebieden en landbouwgronden bij Tubbergen, Albergen en Weerselo. Onderweg maak je kennis met de verschillende plaatsjes en bezienswaardigheden die stammen uit lang vervlogen tijden. Kom heerlijk tot rust tijdens dit tochtje door stille landschappen.

Molen de Vier Winden
Meteen aan het begin van deze route kom je langs molen de Vier Winden, een achtkante stellingmolen die werd gebouwd in 1862. Deze molen heeft lange tijd gediend als professionele korenmolen, maar tegenwoordig draait de molen alleen nog op vrijwillige basis. In de molen is een winkeltje gevestigd waar je meel kunt kopen dat met de molen is gemalen. Vervolgens fiets je verder naar Tubbergen. Dit dorp is nog steeds erg katholiek en dat zie je onder andere aan de prachtige basiliek in Tubbergen. Bij Tubbergen vind je ook het natuurreservaat het Springendal, een gebied van zo'n 355 hectare vol bronnen, beken en heuvels.

't Oale Roadhoes
In Tubbergen kun je neerploffen bij 't Oale Roadhoes voor een heerlijke lunch of een diner. Geniet van een lekker hapje en een drankje en doe nieuwe energie op voor het laatste gedeelte van je tochtje. Aan het einde van de route kom je weer uit op de plek waar je ook gestart bent.

De Eeshof
Verder vind je in Tubbergen het landhuis De Eeshof. Vroeger lag hier een havezate die in 1582 werd verwoest. In 1719 werd er een nieuw huis op deze plek gebouwd. Vroeger was het landhuis omgeven door grachten, zoals je nog gedeeltelijk kunt zien. Achter de bestaande voorgevel is er in 1965 een nieuw complex gebouwd.

Deze route wordt je aangeboden door de Wilde.

Fietsroute
Routecode 15820801
Datum 02-08-2020
Startadres Abdijweg 62, 7595 XP Weerselo
Afstand 57.3 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Heuvelachtig
Geschikt voor
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy