Fietsroute Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn.

Fietsroute met een afstand van 49.7 km.

Fietsknoper
Routecode 10065632
Datum 04-08-2019
Startadres Sprengenbergerweg, 7448 Haarle
Afstand 49.7 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Heuvelachtig
Beschrijving Maak kennis met de Sallandse Heuvelrug, het grootste aaneengesloten heidegebied van Nederland, en geniet onderweg van de lekkerste Sallandse streekproducten met deze route. Onderweg fiets je door een glooiend landschap met stille heidevelden, weelderige bossen en mooie bezienswaardigheden.

Landgoed Schuilenburg
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van Nijverdal. Vanuit hier zet je koers naar Haarle langs de schaapskooi. Vervolgens fiets je verder naar het Sallands landbouwmuseum De Laarman. Hier kun je meer te weten komen over de historie van de regionale agrarische boerencultuur. Even verderop kun je een kijkje nemen bij het Klompenatelier Dijkman Ambacht ontmoet Kunst. Vanuit Luttenberg fiets je verder naar Hellendoorn. Daar kun je neerstrijken bij Landgoed Schuilenburg voor een lekker hapje en een drankje. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, een lunch, een diner, een high tea of een picknick. Smullen geblazen!


Bezienswaardigheden in Hellendoorn
Vanuit Hellendoorn fiets je verder in de richting van Nijverdal naar de plek waar je de route ook gestart bent. Je fietst daarbij langs Molen De Hoop en Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum. De Hoop is een korenmolen uit 1854 waar nog steeds mee wordt gemalen. Je kunt er tegenwoordig meel kopen waarmee je overheerlijke pannenkoeken kunt bakken.


Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum
Vroeger was Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum een bedrijvige fabriek waar de populaire ijsjes raketjes worden gemaakt. Deze fabriek was de voorloper van de grote ijsfabriek die je nu in Hellendoorn vindt. In die fabriek wordt tegenwoordig Ben & Jerry ijs geproduceerd. In het museum kom je meer te weten over deze historie en nog veel meer.


De route Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn is onderdeel van de Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’ (62 km). De complete fietsroute is verkrijgbaar voor € 1,50 bij diverse VVV- en Tourist Info-adressen in Salland, boekhandels, recreatiebedrijven en in de webwinkel op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Fietsroute Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn. op de kaart