Fietsroutes Vollenhove

Wil je in Vollenhove fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Vollenhove te bieden heeft.

Pelgrimspad Oldenzaal Vollenhove
123.9 km - Landelijk

Fietsen zoals Presentatrice Annemiek Schrijver ongeveer gelopen heeft als pelgrim in de voetsporen van broeder Bartholomeus,ruim 150 kilometer door Overijssel. Door veen en heide, langs kloosters en kapellen, over het Monnikenspoor. De route begint in het Twentse plaatsje Oldenzaal en eindigt in Vollenhove, een kleine stad gelegen in de kop van Overijssel. Annemiek Schrijver: “Hoe verleidelijk het ook is deze wondermooie route stil en ongerept te laten, ik wil ‘m toch niet onthouden aan onze kijkers.” Naast de bezinning en rust in de natuur komt Schrijver inspirerende mensen tegen op haar pad. Ze praat openhartig met hen over waar zij staan op hun levenspad. “We zijn allemaal pelgrims in het leven. Wonderlijk mooi te horen hoe ieder levenspad kronkels, kuilen, richtingaanwijzers en onverwachte afslagen kent.” Zie: https://www.kro-ncrv.nl/mijnpelgrimspad

Rondje Zwartsluis-Hasselt-Genemuiden-Vollenhove-Sint Jansklooster-Zwartsluis
42.9 km - Waterrijk

Van Zwartsluis, via Hasselt, Genemuiden en De Krieger naar Vollenhove. Dan via Moespot, Sint Jansklooster en Poepershoek, naar Zwartsluis. Onderweg met ca. 10 km in te korten (van Kp-80 naar Kp-81).

Rondje Vollenhove
58.3 km - Waterrijk

Door het poldergebied ten westen van Giethoorn, om de Beulakerwijde en de Belter Wijde heen, met kleine plaatsjes als Blokzijl, Nederland, Zuid- en Westeinde, Sint Jansklooster en natuurlijk Vollenhove.

Blokzijl - Vollenhove - St Jansklooster - Giethoorn
52.7 km - Waterrijk

Mooie gevarieerde route, met 1 fietspondje. Zeer de moeite waard.

Vollenhove-Giethoorn-Ossenzijl-Blokzijl.
44.1 km - Waterrijk

Start in Moespot met pontje Jonen naar Dwarsgracht, langs Beulakerwijde naar Giethoorn. Dan via Muggenbeet naar Ossenzijl. Terug over Kalenberg en Blokzijl.