Vlaams Brabant

Het glooiende landschap van Vlaams Brabant is het rustige platteland, waar hoofdzakelijk tarwe, mais en suikerbieten worden geteeld. Er stromen diverse rivieren door het land, zoals de Grote Gete en de Kleine Gete, de IJse, de Laan, de Dijle en de Voer. Het Dijleland, een streek langs de Dijle en en haar bijrivieren, tussen Leuven en Brussel is een prachtige regio om te fietsen. Neem je fototoestel mee, want de meanderende Dijle en het Meerdaalwoud zijn heel fotogeniek.

Leuven is de hoofdstad van Vlaams-Brabant. Een gezellige stad, al eeuwenlang een studentenstad met de oudste universiteit van de Lage Landen. Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel de brouwerij Stella Artois als het studentenleven wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van Vlaanderen/België genoemd. Wie hier na een lange fietstocht door het rustige platteland van Vlaams-Brabant aankomt zal geen moeite hoeven doen om een fijn terrasje te kunnen vinden waar al snel een goeie pint voor je op tafel wordt gezet. De Oude Markt wordt wel “De langste toog van Europa” genoemd vanwege alle biercafés. Maar Leuven heeft veel meer moois om te ontdekken. Denk aan de Lakenhal uit de 14e eeuw, het Groot Begijnhof en het Klein Begijnhof, het Arenbergkasteel of de Abdij Keizersberg. In de omgeving wordt ook veel biergebrouwen, zoals in Hoegaarden (Hoegaarden), Holsbeek (o.a. Kessel), Wezemaal (Broeder Jacob) en Aarschot (Wolf) 

Het is echter niet alleen bier wat de klok slaat. Zo is Hoegaarden gewoon ook een leuk plaatsje, met monumentale hoeven en een kerk in witte Gobertange zandsteen. Of bezoek de gratis toegankelijke Tuinen van Hoegaarden.

 

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

    Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

    waiting