Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is met 5.100 hectare één van de grootste natuurgebieden van Natuurmonumenten. Het maakt deel uit van de Veluwe. Het is een prachtig natuurgebied in de driehoek Apeldoorn, Zutphen en Arnhem. Heel bijzonder is de Posbank, met een hoogte van bijna 90 meter. Bij helder weer kun je hier ver kijken en soms zijn zelfs de heuvels van Montferland en het Rijk van Nijmegen te zien.

Landschappelijk gezien biedt de Veluwezoom veel variatie. Er is bos, heide, stuifzand. Door de ijstijden zijn er veel hoogteverschillen door stuwwallen en grote erosiedalen. Er zijn nog enkele oude boskernen bewaard gebleven.

Vanaf de Posbank zijn veel mooie fietsroutes mogelijk. Niet alleen de natuur is mooi, je komt ook langs allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsjes. Als je tegen zonsondergang fietst, zou je zo maar wild tegen kunnen komen!

Bezoek gezellige plaatsjes als Beekbergen, Loenen, Velp en Eerbeek, maar ook Rheden, Dieren en Doesburg zijn de moeite waard. Doesburg is zelfs een van de Hanzesteden van Nederland, met stadsrechten uit 1237. De historische binnenstad, met middeleeuws stratenpatroon, is een prima plek om even af te stappen na een fietstocht door de prachtige natuur van de Veluwezoom.

En wil je helemaal iets anders dan fietsen? Tussen Apeldoorn en Dieren rijdt een historische stoomtrein...

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

  • Camping Bungalowpark Krimdal, Hoenderloo
  • Natuurkampeerterrein Zegenoord, Loenen
  • Restaurant Pijnappel, Klarenbeek

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting