Fietsroutes Veluwezoom

Wil je in Veluwezoom fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Veluwezoom te bieden heeft.

veluwezoometc
52.7 km -

Vanaf ijssel/a12

Nationaal park Veluwezoom
50.9 km - Heuvelachtig

We starten bij het crematorium te Dieren en maken een mooie tocht door het nationale park de Veluwezoom.

Waterval Loenen en NP Veluwezoom
40.7 km -

Evt. te combineren met bezoek Ned. Openluchtmuseum in Arnhem of fietsrondje Gieseplas bij Giesbeek

(NS-station) Brummen naar Arnhem via Veluwezoom en Posbank
30.4 km - Bosrijk

Van mooi Brummen aan de IJssel omhoog de Veluwe op. Via de bos en hei van Veluwezoom en Posbank naar de parken en het centraal station van Arnhem. OV-fietsen op station Brummen. Horeca in Brummen en Arnhem.

Veluwezoom-Noord vanuit Dieren
26.4 km - Heuvelachtig

Afwisselend rondje door Veluwezoom Noord en net daar buiten. Vanuit Dieren door de bossen richting Elsberg (evt uitstapje naar wild-observatiepost). Verder door bosgebied naar Loenen, van daaruit zo veel mogelijk buiten bebouwde kom via Eerbeek en Laag-Soeren terug naar Dieren.

VeluweZoom&Middachten
44.7 km - Heuvelachtig

Gevarieeerde route met bossen, heuvels, mooie uitzichten, polder, landgoederen en stadjes met voldoende horeca. Ellekom, Veluwezoom/Elsberg, Eerbeek, Dieren, Haviksdinges en Landgoed Middachten

Achterhoek veluwezoom
61.5 km - Overig

Route laat verschillende landschappen zien

Nijmegen richting Veluwezoom
55.2 km - Bosrijk

Nijmegen Lent-Oosterbeek-Rozendaal-Huissen-Bemmel-Nijmegen Lent

Veluwezoom vanuit Westervoort
69.2 km -

Vanuit Westervoort over de zuid Veluwe naar Loenen, Laag Soeren Spankeren en Ellecom terug naar Westervoort

Zutphen, Ijsselvallei en Veluwezoom
52.0 km - Bosrijk

Hanzestad Zutphen , de Ijsselvallei en Veluwezoom

Rondje Veluwezoom
46.3 km - Bosrijk

Laag-Soeren , Dieren, Rheden, Eerbeek

Watermolens op Veluwezoom (Gelderse routes)
40.5 km - Bosrijk

Ontdek de verschillende molens op Nationaal Park de Veluwezoom. Als eerste kom je langs papierfabriek De Middelste Molen, de oudste nog productieve papierfabriek van Nederland. Je kunt hier een rondleiding of een workshop papier scheppen volgen. Bij de Loenense Waterval krijg je een indruk van de beken waarop de korenmolens en papiermolens van weleer draaiden. Via Nationaal Park de Veluwezoom kom je in Leuvenheim en passeer je Huize de Wilbaan. Het huis kenmerkt zich door vele trapgevels, sierankers en vensters met onderluiken. In Brummen staat Kasteel Engelenburg, nu in gebruik als hotel, restaurant en golfbaan. Het kasteel is gerestaureerd in neoclassistische stijl, waarbij de 17e eeuwse indeling intact is gebleven. Via het buitengebied van Brummen kom je langs de Eerbeekse Oliemolen en Huis te Eerbeek. Huis te Eerbeek is gebouwd als jachtslot voor de Bannerheren van Bronckhorst en Borculo. In de molen wordt olie geslagen uit lijnzaad.

Verkwikkende combi van IJssel en Veluwezoom - Eindh.Dagbl.:route-tips
42.4 km -

ED-Ontdek de regio-De mooiste fiets- en wandelroute in de buurt. Route-tip nr. 123762 route.nl. Start Herberg de Gouden Leeuw, Bronkhorst (kleinste stadje van Nederland). Terras: knp 23>02 Wijngaard Domein Hof. Knp 10: Rest. de Peerdestal. Tips: Bronkhorst. Nabij knp 42: Kasteel Engelenburg, Brunsum. Na knp 37: 17e eeuwse boerderij Nieuw Spaensweerd.

Veluwezoom
64.7 km - Bosrijk

Mooie fietsroute met ongeveer 450 hoogtemeters

Eerbeek, Loenen, Veluwezoom*****
36.3 km - Bosrijk

Een prachtige route met veel klimwerk. Tussen knooppunt 32 en 68 grotendeels slecht begaanbaar pad. Er staan waarschuwingsbordjes bij beide knooppunten.We hadden knooppunt 95 gemist dus 95 - 41 - 63 gefietst. Tussen 95 en 41 lange helling naar beneden.

Historische en buitenplaatsen veluwezoom west
51.8 km - Landelijk

Prachtige landgoederen en buitenplaatsen op de veluwezoom. Startplaats 34 bij Camping Lindenhof