Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De Heuvelrug, de naam zegt het al, is een stuwwal die oprijst uit het vlakke landschap met bossen en heidevelden. Hier kan je lekker 'klimmen' met de fiets en, dwalend door de bossen, uren rijden.  

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien dan bossen. Fiets langs Paleis Soestdijk, richting Huis ter Heide, langs de pyramide van Austerlitz. Een curieuze bijzonderheid in het landschap, gemaakt door de soldaten van Napoleon. Beklim de pyramide. Fietsen er kinderen mee? Ga dan naar de speeltuin er vlakbij.

Bekijk het huis van de Duitse Keizer Wilhelm in Doorn, en fiets door tot aan de Grebbeberg, waar de geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog nog voelbaar is of bekijk de andere kastelen en landgoederen die op de Utrechtse Heuvelrug rijk vertegenwoordigd zijn.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

  • Restaurant-Chalet Klein Zwitserland , Driebergen
  • Abrona Het Lichtpunt, Huis ter Heide
  • Theehuis Mon-Chouette, Leusden

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting