Fietsroutes Salland

Wil je in Salland fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Salland te bieden heeft.

Nijverdal Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’
74.7 km - Heuvelachtig

Ontdek én Proef Salland! In deze route is een prachtige smaakfietsroute opgenomen die u kennis laat maken met de Sallandse Heuvelrug en het omliggende platteland, gecombineerd met enkele culinaire stops bij restaurants waar u kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg is er de mogelijkheid om een aantal leveranciers van streekproducten te bezoeken. Ook is een aantal musea in de route opgenomen die u kennis laten maken met de natuur en de historie van Salland. Kom fi etsen, genieten en proeven in Salland! Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Een deel van de Sallandse Heuvelrug is nationaal park; een uniek gebied. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Uitgestrekte heidegebieden, bossen, rust en een indrukwekkend reliëf. Het nationaal park is rijk aan vogels en het is het enige leefgebied van het korhoen in Nederland (www.np-sallandseheuvelrug.nl). Deze route laat u o.a. kennismaken met een aantal gastheren van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren hebben een cursus gevolgd waarmee deze recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust zijn om hun gasten van meer informatie over het nationaal park te voorzien. Salland Fietsland Salland is een uniek vakantie- en fi etsgebied gelegen in de provincie Overijssel tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een streek met veel afwisselende natuur, gezellige dorpen, de oude Hanzestad Deventer, monumentale boerderijen en prachtige havezaten. Niet voor niets staat de streek bekend als ‘Salland Fietsland’. Keurmerk Fietsers Welkom Maar ‘Salland Fietsland’ betekent niet alleen een mooi landschap maar ook een fi etsvriendelijk klimaat. Niet voor niets is in Salland het landelijke keurmerk Fietsers Welkom geïntroduceerd. Hèt keurmerk dat aangeeft of een bedrijf fi etsvriendelijk is en waar de fi etser gastvrij wordt ontvangen. Rustpunten in Salland Op deze route komt u een aantal Rustpunten tegen. Een Rustpunt is een locatie in het buitengebied die u de mogelijkheid biedt voor een korte stop tijdens een wandeling of fi etstocht. Op een aantal Rustpunten zijn ‘Sallandse Pompkasten’ geplaatst. Dit is een kast met toeristisch informatiemateriaal en heerlijke streekproducten. Een Rustpunt is open als daadwerkelijk het bord met ‘Rustpunt open’ buiten staat. Praktische informatie De route maakt gebruik van het fi etsroutenetwerk waarbij u van knooppunt naar knooppunt fi etst via wit met groene borden. In deze fl yer is de routebeschrijving opgenomen van de fi etsroute met daarbij een kaart met de route en de deelnemende bedrijven. U kunt zelf bepalen of u onderweg een stop maakt bij de restaurants, de leveranciers en de bezienswaardigheden. Bekijk vooraf de openingstijden van de diverse locaties zodat u onderweg niet voor een dichte deur komt te staan!

Zomerrondje Sallandse Heuvelrug
55.6 km - Bosrijk

Mooie bossen en heidevelden op de Sallandse Heuvelrug. Een rust om van te genieten.

Fietsroute NP Sallandse Heuvelrug en Holterberg
37.6 km -

Maak een mooie fietstocht door de Sallandse Heuvelrug en natuurgebied de Holterberg. Dit natuurgebied kenmerkt zich door heidevelden die worden afgewisseld door bos. U fietst door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een van de grootste natuurgebieden in Overijssel. Hier kunt u urenlang over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen fietsen. De heuvels bieden er prachtige vergezichten. Ook de Holterberg is bijzonder: alleen hier en op de Hoge Veluwe komen in Nederland korhoenders voor. Op de Holterberg vindt u de Holten Canadian War Cemetery. Op de terrassen van dit stukje officieel Canadees grondgebied liggen ongeveer 1500 militaren begraven die sneuvelden tijdens de bevrijding in 1945. Startpunt: Oude Deventerweg (ter hoogte van Raamsweg), Haarle

Fietsroute Sallandse Heuvelrug Aarle-Hellendoorn
57.4 km -

Fiets en geniet van de bossen en de heuvels op de Sallandse Heuvelrug. Deze fietsroute voert je voor een groot deel over het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, maar ook door natuurgebieden als het Wierdense Veld, de Holterberg en het Twilhaar. Beleef de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon langs de rivier de Regge en geniet van de schitterende uitzichten vanaf de heuvelrug over de lager gelegen heidevelden en bossen. Ook brengt de route je over het eeuwenoude landgoed de Noetselerberg en langs het attractiepark Avonturenpark Hellendoorn.

Fietsroute Sallandse Heuvelrug Aarle-Nijverdal
30.7 km -

Wie door dit heuvelachtige gebied fietst, wordt misschien wel gedwongen om af en toe af te stappen. Maar eenmaal boven op de zoveelste heuvel aangekomen, geniet je van prachtige vergezichten, van een landschap dat 200.000 jaar geleden werd gevormd door gletsjers uit Scandinavië. De 'bergen' op De Sallandse Heuvelrug bereiken een hoogte tot wel 76m. Het Nationaal Park is rijk aan vogels en het is het belangrijkste leefgebied van het korhoen in Nederland. Op diverse uitzichtpunten in het gebied kun je in alle rust genieten van het weidse uitzicht. Je start de route in Nijverdal en fietst een grote ronde door het gebied. Onderweg vind je in Holten diverse gelegenheden voor een (koffie)stop. De route is ontwikkeld door sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Salland Zuid-Oost, incl. Heuvelrug
48.8 km - Bosrijk

Nijverdal-Haarle-Nieuw Heeten-Okkenbroek-Lettele-Oude Molen-Dijkerhoek-Holten-Nijverdal.

Fietsroute De Sallandse Heuvelrug
37.0 km -

Verken de prachtige heidevelden van de Sallandse Heuvelrug per fiets. Door de hoogteverschillen biedt deze fietsroute bijna on-Nederlandse uitzichten. Vanaf diverse heuveltoppen op de Sallandse Heuvelrug heeft u een prachtig uitzicht over het golvende landschap. De uitgestrekte heidevelden behoren tot de mooiste van Nederland. De Sallandse Heuvelrug beslaat een groot gebied heidevelden en bossen. De Sallandse Heuvelrug is een stuwwal, die zo'n 150.000 jaar geleden is ontstaan in de voorlaatste ijstijd en heeft daardoor een hoogste punt van maar liefst 75 meter. Startpunt van deze route is Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. In het vernieuwde Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen.

Salland
31.1 km - Landelijk

Rondje Haarle/Schoonheeten/Mariënheem

Rondje Sallands heuvelrug
31.5 km - Landelijk

Gestart op camping Niesteleberg richting Haarle -Holten en terug.

Ettele Holterberg Sallandse heuvelrug Lettele
43.6 km - Bosrijk

Mooie route over de Holterberg en Sallandse heuvelrug. op de Sallandse heuvelrug kom je wel een klimmetje tegen.

wierden- Sallandse Heuvelrug, Wierden
48.7 km - Bosrijk

Wierden, Nijverdal, Sallandse Heuvelrug, Wierden

Salland heuvelroute
30.6 km - Bosrijk

Rondje Hellendoorn Hollandse heuvels

Salland Heuvelachtig.
37.8 km - Bosrijk

Prachtige route door een bosrijke omgeving.

Rondje Sallandse Heuvelrug
50.3 km - Bosrijk

Mooie route door het prachtige natuurgebied van de Sallandse Heuvelrug