Fietsroutes Oranje

Wil je in Oranje fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Oranje te bieden heeft.

Senioren fietstocht Oranje Ver. Katwijk ad Rijn
26.0 km - Overig

Let op: vlak na KP 26 staat na de brug een slalom hek! Let op: tussen KP 55 en KP 05 kom je tegenover het Alrijne ziekenhuis bij een vijver met theehuis van het Leidse Hout, daar is de koffiepauze, toegang vóór de vijver rechtsaf het pad op en dan het eerste pad linksaf, de fietsen kunnen vlak bij het theehuis gestald worden. Let op: na KP 88 bij de verkeerslichten linksaf de nieuwe fietsbrug over, voorbij de Brede School rechtsaf, dan aan het einde linksaf De Dorpsweide op, Bij de Hoofdstraat rechtsaf en dan richting de Roskam.

Zandhuizen-Oranjewoud 1
48.7 km - Bosrijk

Mooie route langs houtwallen, water en bos.

Oranje vanuit Assen
33.7 km -

Vanuit het Asserbos, achter het schietterrein langs, door bos, over heide, landelijk terug. Eventueel vanuit Oranje langs het Oranjekanaal doorfietsen naar de brug bij de Vaartweg en via Smilde langs de Drentse Hoofdvaart terug naar Assen. Dit laatste is korter en dan kom je horeca tegen.

De vesting van Willem van Oranje: Willemstad
51.8 km - Landelijk

De vesting van Willem van Oranje: Willemstad. De vestingstad is onderdeel van de Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak en ligt op de plek waar het Hollands Diep, Volkerak en Haringvliet samenkomen. Oorspronkelijk heette de stad Ruigenhil, maar na de moord op Willem van Oranje in 1584 werd de naam veranderd. Willem van Oranje heeft de stad namelijk laten versterken tot de vesting in haar huidige vorm. De locatie van de stad wordt al duizenden jaren bewoond; tijdens de aanleg van de Deltawerken werd een beeldje van circa 6.500 jaar oud gevonden. Tegenwoordig behoort Willemstad tot een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland, met een prachtig historisch centrum, vele monumenten en intacte vestingwerken. De route leidt verder langs verschillende andere delen van de Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak, waaronder vestingstad Klundert en de forten Bovensluis en De Hel.

Ede - rondje Barneveld (Restaurant De Oranjerie)
42.0 km - Bosrijk

Rustpunt na 23,6 km, bij Knooppunt 52, landgoed kasteel De Schaffelaar: Restaurant De Oranjerie. Geopend di t/m vr vanaf 11.30 uur, za vanaf 13.00 uur, zo-ma dicht.

Oranjeroute
32.6 km - Heuvelachtig

De route leidt je dwars door de Veluwe. Je komt onder meer door het centrum van Apeldoorn, langs het Oranje Park, door Buurlo en Hoog Soeren.

Oranjeroute
33.3 km - Bosrijk

Dit gebied heeft een speciale band met het Huis van Oranje. In 1684 kocht stadhouder Willem III het oude jachtslot Het Loo en liet vlakbij een nieuw paleis bouwen, omringd door prachtige tuinen. De Oranjeroute is goed te combineren met een bezoek aan dit paleis, dat sinds 1984 een museum is. Via voormalig treinstation Assel en de Asselse Heide fiets je naar het oude dorp Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo.

vaassen, oranjeroute
49.8 km - Bosrijk

van vaassen door apeldoorn, kasteel loo en hoog soeren terug naar vaassen