Oost Vlaanderen

Gent (hoofdstad en groot geworden door de lakenhandel), Sint-Niklaas en Aalst zijn hier de grootste steden. Gent heeft een mooie historische middeleeuwse stadskern en er zijn twee abdijen. Je kunt hier ook het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst bekijken, of het Design Museum, etc.  Gent heeft veel te bieden!

Maar in Oost-Vlaanderen is meer moois. Wat dacht je van de Onze-Lieve-Vrouwenkerk in Sint-Niklaas, het leuke dorpje Bazel of het Slot van Laarne, afkomstig uit de 12e eeuw. Er zijn ook nog drie begijnhoven en vijf belforten.

Het landschap in de provincie is gevarieerd. De meeste gebieden zijn vlak, behalve de Vlaamse Ardennen in het zuiden. Die zijn heuvelachtig. Er zijn natuurreservaten, beheerd door Natuurpunt, en groengebieden beheerd door gemeentes. Het Drongengoedbos, dat 750 hectare beslaat, is het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. In Stekene ligt het natuurgebied de Stropers en in Aalter komen veel naaldbossen voor met o.a. grove den.

Het hoogste punt van Oost-Vlaanderen is de Hotondberg. Deze heuvel is 150 meter hoog. Door de provincie heen stromen een hoop rivieren. Bekende rivieren die door de provincie heen stromen zijn de Schelde, de Leie, de Dender, de Durme en de Molenbeek-Ter Erpenbeek. Ook stroomt het Kanaal Gent-Terneuzen door de provincie heen, deze verbindt de hoofdstad Gent en het Nederlandse Terneuzen met elkaar. 

 

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

    Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

    waiting