Fietsroutes Nijverdal

Wil je in Nijverdal fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Nijverdal te bieden heeft.

zuna/hellendoorn/nijverdal
34.4 km - Landelijk

Fietstocht langs de midden-Regge

Nijverdal-Lemelerberg-Nijverdal
46.0 km - Bosrijk

Een heel diverse route. Landelijk,bosrijk,heide

Porsche Wierden Nijverdal
65.4 km -

Fietsen en Porsches kijken

rondje Nijverdal/Hellendoorn
46.6 km - Bosrijk

Vanaf camping bij de schaapskooi

Rondje Haarle Nijverdal via de Sprengenberg.
38.7 km - Bosrijk

Een prachtige route door het landelijke Salland. over de Sprengenberg en de Holterberg.

Rondje Nijverdal - Lemele
37.2 km - Landelijk

U kunt starten vanaf het station Nijverdal

Nijverdal langs de Regge
34.9 km - Bosrijk

start- en eindpunt station Nijverdal

Raalte-Holten-Nijverdal-Haarle-Luttenberg-Marienheem-Raalte
58.0 km - Overig

Een route met afwisselend weidelandschappen en van Holten naar Nijverdal afwissend bos en heidevelden. Je mist dan wel de beklimming naar de Holterberg. Vergeet niet bij Nijkamp in Holten te genieten van een lunch en het heerlijke ijs.

Nijverdal Fietsroute langs de Midden-Regge
60.4 km - Waterrijk

Nijverdal, Den Ham De Regge is de laatste jaren onder handen genomen om de rivier meer ruimte te geven. Daarbij lag de nadruk op de combinatie van water met natuur. De Midden-Regge is over een afstand van tien kilometer omgevormd tot een natuurlijk riviersysteem. Hierdoor is een groter gebied ontstaan waar waterberging en natuurontwikkeling een kans hebben gekregen.

Nijverdal Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’
74.7 km - Heuvelachtig

Ontdek én Proef Salland! In deze route is een prachtige smaakfietsroute opgenomen die u kennis laat maken met de Sallandse Heuvelrug en het omliggende platteland, gecombineerd met enkele culinaire stops bij restaurants waar u kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg is er de mogelijkheid om een aantal leveranciers van streekproducten te bezoeken. Ook is een aantal musea in de route opgenomen die u kennis laten maken met de natuur en de historie van Salland. Kom fi etsen, genieten en proeven in Salland! Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Een deel van de Sallandse Heuvelrug is nationaal park; een uniek gebied. Hier vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Uitgestrekte heidegebieden, bossen, rust en een indrukwekkend reliëf. Het nationaal park is rijk aan vogels en het is het enige leefgebied van het korhoen in Nederland (www.np-sallandseheuvelrug.nl). Deze route laat u o.a. kennismaken met een aantal gastheren van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren hebben een cursus gevolgd waarmee deze recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust zijn om hun gasten van meer informatie over het nationaal park te voorzien. Salland Fietsland Salland is een uniek vakantie- en fi etsgebied gelegen in de provincie Overijssel tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een streek met veel afwisselende natuur, gezellige dorpen, de oude Hanzestad Deventer, monumentale boerderijen en prachtige havezaten. Niet voor niets staat de streek bekend als ‘Salland Fietsland’. Keurmerk Fietsers Welkom Maar ‘Salland Fietsland’ betekent niet alleen een mooi landschap maar ook een fi etsvriendelijk klimaat. Niet voor niets is in Salland het landelijke keurmerk Fietsers Welkom geïntroduceerd. Hèt keurmerk dat aangeeft of een bedrijf fi etsvriendelijk is en waar de fi etser gastvrij wordt ontvangen. Rustpunten in Salland Op deze route komt u een aantal Rustpunten tegen. Een Rustpunt is een locatie in het buitengebied die u de mogelijkheid biedt voor een korte stop tijdens een wandeling of fi etstocht. Op een aantal Rustpunten zijn ‘Sallandse Pompkasten’ geplaatst. Dit is een kast met toeristisch informatiemateriaal en heerlijke streekproducten. Een Rustpunt is open als daadwerkelijk het bord met ‘Rustpunt open’ buiten staat. Praktische informatie De route maakt gebruik van het fi etsroutenetwerk waarbij u van knooppunt naar knooppunt fi etst via wit met groene borden. In deze fl yer is de routebeschrijving opgenomen van de fi etsroute met daarbij een kaart met de route en de deelnemende bedrijven. U kunt zelf bepalen of u onderweg een stop maakt bij de restaurants, de leveranciers en de bezienswaardigheden. Bekijk vooraf de openingstijden van de diverse locaties zodat u onderweg niet voor een dichte deur komt te staan!

Fietsroute Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn.
49.7 km - Heuvelachtig

Maak kennis met de Sallandse Heuvelrug, het grootste aaneengesloten heidegebied van Nederland, en geniet onderweg van de lekkerste Sallandse streekproducten met deze route. Onderweg fiets je door een glooiend landschap met stille heidevelden, weelderige bossen en mooie bezienswaardigheden. Landgoed Schuilenburg Het startpunt van deze route ligt aan de rand van Nijverdal. Vanuit hier zet je koers naar Haarle langs de schaapskooi. Vervolgens fiets je verder naar het Sallands landbouwmuseum De Laarman. Hier kun je meer te weten komen over de historie van de regionale agrarische boerencultuur. Even verderop kun je een kijkje nemen bij het Klompenatelier Dijkman Ambacht ontmoet Kunst. Vanuit Luttenberg fiets je verder naar Hellendoorn. Daar kun je neerstrijken bij Landgoed Schuilenburg voor een lekker hapje en een drankje. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, een lunch, een diner, een high tea of een picknick. Smullen geblazen! Bezienswaardigheden in Hellendoorn Vanuit Hellendoorn fiets je verder in de richting van Nijverdal naar de plek waar je de route ook gestart bent. Je fietst daarbij langs Molen De Hoop en Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum. De Hoop is een korenmolen uit 1854 waar nog steeds mee wordt gemalen. Je kunt er tegenwoordig meel kopen waarmee je overheerlijke pannenkoeken kunt bakken. Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum Vroeger was Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum een bedrijvige fabriek waar de populaire ijsjes raketjes worden gemaakt. Deze fabriek was de voorloper van de grote ijsfabriek die je nu in Hellendoorn vindt. In die fabriek wordt tegenwoordig Ben & Jerry ijs geproduceerd. In het museum kom je meer te weten over deze historie en nog veel meer. De route Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn is onderdeel van de Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’ (62 km). De complete fietsroute is verkrijgbaar voor € 1,50 bij diverse VVV- en Tourist Info-adressen in Salland, boekhandels, recreatiebedrijven en in de webwinkel op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Nijverdal- Enter
53.3 km -

Mooie landelijke fietstocht. Gedeeltelijk door het natuurgebied Wierdense veld en onderlangs de Sallandse Heuvelrug.

Nijverdal - Hellendoorn waterroute.
51.8 km - Waterrijk

Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

Fietsroute Sallandse Heuvelrug Aarle-Nijverdal
30.7 km -

Wie door dit heuvelachtige gebied fietst, wordt misschien wel gedwongen om af en toe af te stappen. Maar eenmaal boven op de zoveelste heuvel aangekomen, geniet je van prachtige vergezichten, van een landschap dat 200.000 jaar geleden werd gevormd door gletsjers uit Scandinavië. De 'bergen' op De Sallandse Heuvelrug bereiken een hoogte tot wel 76m. Het Nationaal Park is rijk aan vogels en het is het belangrijkste leefgebied van het korhoen in Nederland. Op diverse uitzichtpunten in het gebied kun je in alle rust genieten van het weidse uitzicht. Je start de route in Nijverdal en fietst een grote ronde door het gebied. Onderweg vind je in Holten diverse gelegenheden voor een (koffie)stop. De route is ontwikkeld door sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

nijverdal
45.4 km - Heuvelachtig

nationale park De Sallandse Heuvelrug 43 km 22 mei 2019