Fietsroutes Moerdijk

Wil je in Moerdijk fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Moerdijk te bieden heeft.

Dordt-Moerdijk-B.Biesbosch-Dordt
34.7 km - Waterrijk

Prachtige route door de Dordtse Biesbosch via de Moerdijkbrug naar de Brabantse Biesbosch. (Overvaren alleen van april tot september) BAWeer overvaren naar de Kop van't land en je bent weer in Dordrecht.

Werkendam-Moerdijkbrug 62km
62.3 km - Waterrijk

Een vervolg langs de waal etc richting de Noordzee

Watersnoodroute Moerdijk
37.3 km - Landelijk

Voor u ligt de Watersnoodfiets- en wandelroute. Het idee voor het uitwerken van deze route is ontstaan tijdens de cursus gastheerschap Waterpoort. Daarnaast is 2018 benoemd tot Jaar van het Water. De route is tot stand gekomen in samenwerking met de gastheren van het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en Stichting Watersnoodwoning-Museum. Daarnaast komt u tijdens de route nog langs de gastheren van B&B Theetuin Floris & Sabina, De Prullenkast en Fort de Hel. Deze route laat u kennismaken met de geschiedenis van de watersnoodramp in 1953 in de westhoek van de Provincie Noord-Brabant, het gebied gelegen tussen de Mark-Dintel en het Hollands Diep. Op 1 februari 1953 voltrok zich hier een ramp, waarbij ruim 10% van de Heijningse bevolking verdronk. In totaal zijn in de gemeente Moerdijk 103 slachtoffers gevallen. Aan de hand van oud fotomateriaal dat is opgenomen in de folder krijgt u onderweg een indruk van wat er allemaal in het gebied heeft plaatsgevonden. Daarnaast treft u op een aantal locaties herdenkingspanelen aan.

Biesbos via Moerdijkbrug
42.7 km - Waterrijk

Mooie route in een waterrijke omgeving. Twee keer met de pont over. Het is een route met weinig schaduw dus op zonnige warme dagen is het geen aanrader.

Rondje pontje, Moerdijk
33.9 km -

Rondje start in Lage Zwaluwe via Deltapontje Moerdijk - Strijensas. Vandaar via Strijen, Kiltunnel, Brabantse Biesbosch, Moerdijkbrug terug naar Lage Zwaluwe. Jammer dat de Deltapontjes niet als knooppunt zijn openomen.