Kennemerland, Waterland en Zaanstreek

Kennemerland, Waterland en Zaanstreek bieden voor elk wat wils: duinen, meertjes, vennen, bossen. Veel diversiteit aan wild en vogels. Stadjes, historie en cultuur.

In het Kennemerland vind je het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig natuurgebied. Het nabij gelegen Kopje van Bloemendaal vormt een sportieve uitdaging. Beklim de 52 meter hoge uitkijktoren en geniet van het uitzicht over zee, over Haarlem en Amsterdam en natuurlijk over het uitgestrekte Nationaal Park Kennemerduinen zelf. Niet alleen natuurschoon is aanwezig. Overal zijn sporen van het verleden te vinden zoals overblijfselen van vroegere nederzettingen, Groot Olmen, het zeedorpenlandschap en landgoederen. Bovendien is hier en daar nog zichtbaar gemaakt dat het gebied een voormalig waterwingebied is.

Uit de Tweede Wereldoorlog zijn nog bunkers, wegen en tankgrachten bewaard gebleven. Ook ligt er de indrukwekkende Eerebegraafplaats Bloemendaal met graven van honderden verzetsstrijders.

Waterland en Zaanstreek is van oudsher een industriele omgeving, waarvan nog vele sporen zijn te vinden. De typische groen-witte huisjes van de Zaanstreek, het waterrijke gebied en het Markermeer in een oerhollands landschap maken deze streek absoluut de moeite waard.

Leuke adressen onderweg

  • Rest. de Molenplas, Haarlem
  • Strandpaviljoen Beach Inn, IJmuiden
  • Grand cafe Kruiten, IJmuiden

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting