Kennemerland, Waterland en Zaanstreek

Kennemerland, Waterland en Zaanstreek bieden voor elk wat wils: duinen, meertjes, vennen, bossen. Veel diversiteit aan wild en vogels. Stadjes, historie en cultuur.

In het Kennemerland vind je het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig natuurgebied. Het nabij gelegen Kopje van Bloemendaal vormt een sportieve uitdaging. Beklim de 52 meter hoge uitkijktoren en geniet van het uitzicht over zee, over Haarlem en Amsterdam en natuurlijk over het uitgestrekte Nationaal Park Kennemerduinen zelf. Niet alleen natuurschoon is aanwezig. Overal zijn sporen van het verleden te vinden zoals overblijfselen van vroegere nederzettingen, Groot Olmen, het zeedorpenlandschap en landgoederen. Bovendien is hier en daar nog zichtbaar gemaakt dat het gebied een voormalig waterwingebied is.

Uit de Tweede Wereldoorlog zijn nog bunkers, wegen en tankgrachten bewaard gebleven. Ook ligt er de indrukwekkende Eerebegraafplaats Bloemendaal met graven van honderden verzetsstrijders.

Waterland en Zaanstreek is van oudsher een industriele omgeving, waarvan nog vele sporen zijn te vinden. De typische groen-witte huisjes van de Zaanstreek, het waterrijke gebied en het Markermeer in een oerhollands landschap maken deze streek absoluut de moeite waard.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Stayokay Haarlem, Haarlem
't Wapen van Kennemerland, Haarlem
DroomPark Buitenhuizen, Velsen-Zuid

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Hotel/Restaurant Sonnevanck
Rijkcert Aertsweg 2
1949BD Wijk aan Zee
telef: 0251375300
mail: info@hotel-sonnevanck.nl
Hotel Sonnevanck
 
Een zee van staal
Reyndersweg
1949 Wijk aan Zee
telef: 0251373109
mail: eenzeevanstaal@gmail.com
Een zee van staal
 
Kinderboerderij De Baak
Westerhoutweg 18
1942HK Beverwijk
telef: 0251256256
Kinderboerderij De Baak

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken