Fietsroutes Hellendoorn

Wil je in Hellendoorn fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Hellendoorn te bieden heeft.

zuna/hellendoorn/nijverdal
34.4 km - Landelijk

Fietstocht langs de midden-Regge

Rondje Hellendoorn
51.7 km - Landelijk

Prachtige fietspaden afgewisseld met landelijke wegen.

rondje Nijverdal/Hellendoorn
46.6 km - Bosrijk

Vanaf camping bij de schaapskooi

Hellendoorn - Sallandse Heuvelrug
57.0 km - Overig

Bos, heide landschappen, mooie afwisselende route.

Rondje Hellendoorn
30.0 km - Bosrijk

Start- en eindpunt Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorns berg
20.1 km -

Sallandse heuvelrug Hellendoornse berg

Fietsroute Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn.
49.7 km - Heuvelachtig

Maak kennis met de Sallandse Heuvelrug, het grootste aaneengesloten heidegebied van Nederland, en geniet onderweg van de lekkerste Sallandse streekproducten met deze route. Onderweg fiets je door een glooiend landschap met stille heidevelden, weelderige bossen en mooie bezienswaardigheden. Landgoed Schuilenburg Het startpunt van deze route ligt aan de rand van Nijverdal. Vanuit hier zet je koers naar Haarle langs de schaapskooi. Vervolgens fiets je verder naar het Sallands landbouwmuseum De Laarman. Hier kun je meer te weten komen over de historie van de regionale agrarische boerencultuur. Even verderop kun je een kijkje nemen bij het Klompenatelier Dijkman Ambacht ontmoet Kunst. Vanuit Luttenberg fiets je verder naar Hellendoorn. Daar kun je neerstrijken bij Landgoed Schuilenburg voor een lekker hapje en een drankje. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, een lunch, een diner, een high tea of een picknick. Smullen geblazen! Bezienswaardigheden in Hellendoorn Vanuit Hellendoorn fiets je verder in de richting van Nijverdal naar de plek waar je de route ook gestart bent. Je fietst daarbij langs Molen De Hoop en Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum. De Hoop is een korenmolen uit 1854 waar nog steeds mee wordt gemalen. Je kunt er tegenwoordig meel kopen waarmee je overheerlijke pannenkoeken kunt bakken. Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum Vroeger was Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum een bedrijvige fabriek waar de populaire ijsjes raketjes worden gemaakt. Deze fabriek was de voorloper van de grote ijsfabriek die je nu in Hellendoorn vindt. In die fabriek wordt tegenwoordig Ben & Jerry ijs geproduceerd. In het museum kom je meer te weten over deze historie en nog veel meer. De route Nijverdal-Luttenberg-Hellendoorn is onderdeel van de Smaakfietsroute ‘Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug’ (62 km). De complete fietsroute is verkrijgbaar voor € 1,50 bij diverse VVV- en Tourist Info-adressen in Salland, boekhandels, recreatiebedrijven en in de webwinkel op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Nijverdal - Hellendoorn waterroute.
51.8 km - Waterrijk

Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

Fietsroute Sallandse Heuvelrug Aarle-Hellendoorn
57.4 km -

Fiets en geniet van de bossen en de heuvels op de Sallandse Heuvelrug. Deze fietsroute voert je voor een groot deel over het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, maar ook door natuurgebieden als het Wierdense Veld, de Holterberg en het Twilhaar. Beleef de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon langs de rivier de Regge en geniet van de schitterende uitzichten vanaf de heuvelrug over de lager gelegen heidevelden en bossen. Ook brengt de route je over het eeuwenoude landgoed de Noetselerberg en langs het attractiepark Avonturenpark Hellendoorn.

2019 Paastour, Etappe 3: Hellendoorn - Uffelte
103.8 km -

Via Lemele - Ommen - Hoogeveen - VAM-berg - Dwingelerveld

Hellendoorn - Ommen
58.6 km - Landelijk

Met tevens wat bos en water

Hellendoorn - Holten
49.2 km - Bosrijk

Mix van landelijk en bosrijk. Veelal op fietspaden, soms onverhard maar goed berijdbaar met normale fiets.