Fietsroutes Heerenveen

Wil je in Heerenveen fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Heerenveen te bieden heeft.

Heerenveen, Terherne Akkrum 42.6 km Bezoek Sietse en Hielke Klinkhamer
44.0 km - Waterrijk

Je vindt er het voetbalstadion Abe Lenstra, de thuishaven van SC Heerenveen. Terherne staat bekend als het Kameleondorp. Je ziet er de Kameleon liggen naast restaurant 'De Gouden Leeuw', komt er de smederij van vader Klinkhamer tegen en maakt een rondvaart in een praam die natuurlijk door de Kameleon geduwd wordt. Route van Fietsnetwerk Let op: knp 67 is er niet, dan knp. 68 volgen. Knp. 53 is er niet, dan knp 54 volgen. Knp 03 is er ook niet, dan knp 89 volgen. Verderop met Zelfbedienings kettingveerpont naar knp. 26

Rondje Joure Akkrum Heerenveen Joure
44.3 km - Landelijk

Afwisselende route en goed te combineren met een wandeling in natuurgebied de Deelen van ongeveer een uur. Veel mogelijkheden onderweg voor koffie, lunch of diner. Vergeet niet te checken of het pontje bij Akkrum wel vaart. In de zomer wel maar verder niet altijd.

19AT066 Rondje Heerenveen
21.4 km - Landelijk

Mooie route voor de zondag middag

heerenveen - Nieuwebrug - Haskerdijken - Gersloot - Luxwoude - Heerenveen
27.3 km - Overig

Door dorpen, weilanden en langs water en over een gratis pondje. Meer info: https://www.youtube.com/playlist?list=PLaioYPT22CUAdfNK1dCAcyipkR2YYMEbR

Heerenveen en omgeving
59.8 km - Waterrijk

Een prachtig en veelzijdig landschap in zuidoost Friesland met bossen, meren, plassen, moerassen, rietvelden en beekdalen.