(advertentie)

Fietsroutes Hasselt

Wil je in Hasselt fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Hasselt te bieden heeft.

Bid-en-werk-rondje Hasselt-Genemuiden-Zwartsluis
31.5 km - Waterrijk

Landelijk rondje vanaf Bid en Werk P bij Hasselt. Prachtige route door deze mooie plaatsen. Pont Genemuiden-Zwartsluis (€ 1 p.p.).

Water way bis Hasselt
16.6 km -

Rückweg vom Wasserweg nach Maastricht und Valkenburg via Zugfahrt Hasselt bis Bilzen

Ten noorden Hasselt
42.6 km - Bosrijk

Bijzonder mooi. Prachtige fietspaden door de bossen. Mooie natuurgebieden rond Bokrijk en Kiewit Als slot nog de abdij van Herkenrode. Zou deze fietstocht niet doen in het weekend wegens drukte!!! (vb. bij fietsen door het water)

Inspiratieroute Hasselt
70.1 km - Landelijk

Kunstig fietsen in de groene rand

Hasselt
61.9 km -

start Putvennestr.

Hasselt 2
73.6 km -

start Europarklaan

Rondje Hasselt noordzijde
37.1 km - Bosrijk

Deze route vertrekt vlakbij de Japanse Tuin en loopt langs het Quartier Bleu en de abdijsite van Herckenrode, door het vijvergebied van de Wijers in Zonhoven en het domein Bokrijk in Genk en terug over het Sas van Hasselt. Met een kleine routewijziging aan het eind via knooppunt 91 kun je ook nog 'Fietsen door het water'. Dat is zelfs korter, maar mij is het daar te druk.

Zwolle Hasselt en verder
65.9 km -

Hasselt en zwarte water

Rick rondje Hasselt
34.5 km -

klein rondje Hasselt vanuit Valk Hotel in Zwolle

Hasselt/Bokrijk
40.9 km -

Dwars door de vijver

groot Hasselt 33 km
33.2 km - Landelijk

start en eindpunt Hasselt.

Hasselt-Alken-Stevoort-Hasselt
25.5 km - Landelijk

Een mooie fietstocht doorheen het Zuidlimburgs heidelandschap. Tussen 177 en 238 was er een onderbreking op de Runksterkiezel en de voorziene omleiding was een 4-tal km extra.

Diepenbeek - Hasselt - Diepenbeek 2
54.1 km - Landelijk

Vertrek : Helstraat 22 Diepenbeek Zeer mooie route. Wel veel klimmend / dalend.

Naar en van Hasselt (BE)
57.6 km - Bosrijk

De afwisselende route start vanaf de parkeerplaats in Houthalen, waar op woensdag de markt haar onderkomen vindt. De weg gaat door heidegebieden, letterlijk door het water, langs kloosters, via het stedelijke gebied van Hasselt door het grootste plassengebied van België terug naar waar het allemaal begon.

rondje Zwolle-Hasselt-Zwolle langs het Zwarte water.
33.3 km - Waterrijk

32 km. Vertrek vanaf Van der Valk Zwolle. bovenlaag Zwolle langs het Zwarte water naar Hasselt en weer terug naar Van der Valk in Zwolle

Rondje Zwolle-S'Heerenbroek-Hasselt
54.8 km - Waterrijk

Op het fietspad langs de IJssel ervaart u optimaal de rust die uitgaat van de mooiste rivier van Nederland. Vervolgens gaat u over nieuw aangelegde fietspaden door het boerenland naar het Nieuwe Verlaat, een sluis, gebouwd om Zwolle te beschermen tegen hoge waterstanden van de Vecht. Over een vogelvrije fietspad pedaleert u over de Vechtdijk, waarlangs zich, met dank aan landschappelijke vernieuwing, bijzonder mooie natuur ontwikkelt. In het noorden verlegt Rondje Zwolle haar koers van de Vecht naar het Zwarte Water. Net als IJssel en Vecht een mooie rivier met niks dan waterrijke lof! Uiteindelijk belandt u weer in het IJsselgebied, met als hoogtepunt, het in het begin van de 19e eeuw gebouwde rijksmonument, sluizencomplex Katerveer. Zo genoemd, omdat hier al sinds de middeleeuwen een veerverbinding bestond. Een verbinding die door de bouw van de Oude IJsselbrug in 1930 overbodig werd. Tot slot noem ik nog de modern vormgegeven nieuwe spoorbrug, die bij Zwolle de Overijsselse en Gelderse IJsseloever met elkaar verbindt.

Hasselt. fietsen langs en door het water.
23.2 km - Waterrijk

Je start en eindigt in Hasselt, met al zijn shoppingplezier, verrassende musea en lekkere terrasjes. Het jaagpad langs het Albertkanaal voert je naar natuurgebied De Wijers met zijn 1001 vijvers. Onderweg geniet je van de vele mooie waterpartijen. Aan knooppunt 91 in Domein Bokrijk ga je helemaal op in het vijverlandschap: je fietst er dwars door het water. Een unieke fietsbeleving.

(advertentie)