Fietsroutes Empe

Wil je in Empe fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Empe te bieden heeft.

Dior het groene hart van de Kempen
40.3 km -

Natuurpoort TerSpegelt, Eersel Gelegen in de Brabantse Kempen en in het Land van de Acht Zaligheden is Natuurpoort TerSpegelt hét startpunt van een mooie tocht door een prachtige bourgondische grensstreek met een rijke historie. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Cartierheide Dit gevarieerde heidegebied dankt haar naam aan baron de Cartier de Marchiennes, die het ernaast gelegen Duizels Hof in 1863 kocht. Sinds 1932 is het gebied eigendom van Natuurmonumenten, maar tegenwoordig wordt de Cartierheide beheerd door Staatsbosbeheer. In het gebied groeien onder meer ronde zonnedauw, bosbessen en klokjesgentiaan. De veldparelmoervlinder, de gladde slang en de levendbarende hagedis hebben er hun leefgebied. Staatsbosbeheer probeert de heide te bewaren door te plaggen, maaien en te laten begrazen door Bazadaise runderen.

Brabantse Kempen en Leenderbos
72.3 km - Bosrijk

Mooie tocht door de Brabantse kempen, vanuit Nuenen richting Belgie. Op de terugweg ga je door het Leenderbos.

kempen-brabant route
59.3 km - Landelijk

start bij Spoordonk naar Casteren en weer terug naar Spoordonk

middelbeers de kempen
52.0 km - Bosrijk

Middelbeers Netersel Bladel Hogeloon Middelbeers

rondje kempen woensdag
48.5 km -

Rondje kempen woensdag

Kempenmolenroute Noordelijke lus
41.8 km - Bosrijk

Een fietstocht door GrensPark Kempen~Broek aan beide zijden van de grens door bossen en een gevarieerd coulissenlandschap. Onderweg voert u de route langs bijzonder molenerfgoed.

Rauw-Kempen-Bergeykse Stukken-Rauw
49.2 km - Bosrijk

mooie groene route, aan knooppunt 260, bij Dikke Lowie kun je uitrusten op het mooie terras langs het water, onder het genot van een lekker biertje of ijsje

Watermolenroute Kempen~Broek
47.7 km - Landelijk

Een mooie dagtocht langs een groot aantal watermolens die liggen op mooie plekjes in het GrensPark Kempen~Broek. De molens zijn stille getuigen van een honderden jaren oude geschiedenis.

Nationaal Park Hoge Kempen
40.6 km -

Vanuit Park Mooi Zutendaal.

Grenspark Kempen vanuit Eersel 43,7 km
44.8 km - Bosrijk

Parkeren: Postelseweg 21 Eersel. Tegenover recreatiepark Ter Spegelt ligt een grote parkeerplaats. Goede fietspaden en veel picknick plaatsen.

Brabantse Kempen, Maarheze
36.3 km - Landelijk

Start vanuit Recreatiepark Cranendonck9