(advertentie)

Fietsroutes Ee

Wil je in Ee fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Ee te bieden heeft.

Boxmeer Kraaijenbergse plassen
51.5 km -

Route Boxmeer Cuijk met tal van mooie plekjes

logeerroute
27.9 km - Bosrijk

museum Belvedère, Fuotpaden, Imke Klaverpad, Bospad, Mildam, Tjongerschans, Heerenveen.

ronde Veendam
36.1 km - Landelijk

Vanaf camping in Gieterveen

Scheveningen Langeveen
237.6 km -

Fietsroute Scheveningen naar Langeveen, midden Nederland.

Weerselo, 't Stift en Reutum
41.0 km - Heuvelachtig

In het Twentse Ootmarsum vind je de lieflijke kleinschaligheid die zo kenmerkend is voor deze regio. Rond 770 werd hier één van de eerste kerkjes in Twente gebouwd en in de middeleeuwen floreerde de handel in Ootmarsum vanwege de gunstige ligging van het plaatsje. De industrieopkomst in Twente ging aan Ootmarsum voorbij, waardoor de vroegere charme behouden is gebleven. Het oude nostalgische stadscentrum doet oude tijden herleven en het is dan ook heerlijk om even ‘terug in de tijd’ te fietsen. Het 26 hectare grote heide- en bosgebied in de buurt van Vasse, het Vassergrafveld, is een fantastisch gebied om op de fiets te verkennen. De naam zegt eigenlijk al wat je hier kunt verwachten: in dit natuurgebied zijn veel grafheuvels te vinden. Deze historische rustplaatsen hebben veel archeologische waarde. De grafheuvels, die vroeger over menselijke resten werden opgeworpen, zijn volledig gerestaureerd en stammen uit de periode van 4000 tot 2500 voor Christus. Naast grafheuvels zijn er ook veel gewone graven gevonden uit de ijzertijd. De grafheuvels en de omgeving zijn uitgeroepen tot Rijksmonument, zodat het gebied goed bewaard kan blijven voor toekomstige generaties. Tijdens deze route staan twee historische molen centraal. De eerste kom je na iets meer dan tien kilometer fietsen tegen in Reutum. De Vier Winden is prachtige stellingmolen die sinds hij in 1862 gebouwd werd, is gebruikt als korenmolen. De molen heeft een spanwijdte van 22,50 meter en werd in 2003 grondig gerestaureerd. Een vrijwillige molenaar stelt de molen nog regelmatig in bedrijf. Een paar honderd meter voordat je terugkomt bij het begin van je tocht in Ootmarsum, zie je ook nog molen De Oude Hengel. Deze ronde stenen stellingmolen is gebouwd in 1872 en werd ook gebruikt als korenmolen. De molen is tot in de jaren negentig van de twintigste eeuw in bedrijf geweest. Van 2009 tot 2012 is de molen gerestaureerd en zijn er nieuwe wieken gestoken. Hoewel de molen er weer uitstekend uitziet na de restauratie is deze nog steeds buiten bedrijf. Bij Bed en Breakfast Erve Höwerboer is een nostalgische boerderij omgetoverd tot een heerlijke plek voor een ontspannen verblijf. Je ervaart hier het boerenleven van heel dichtbij, terwijl je toch op een moderne kamer kunt uitrusten en slapen.

Geen titel
27.6 km -

Rondje apenheul

veluwe en veluwemeer
50.1 km - Bosrijk

Wat een geweldig mooi gebied is de Veluwe toch! Gestart vanaf Gortel en dan door de bossen naar Nunspeet, langs het Veluwemeer en weer via Leuvenumse bos terug. Het was natuurlijk prachtig weer (28 graden, zonnig en een lekker windje)

leekstermeer- Nuis
29.0 km - Landelijk

fietsroute rond het Leekstermeer bij Groningen.

Ochten - Tiel - Pondje over de Waal - Lithse Ham - Boven Leeuwen - Ochten * Vogelhuis
63.6 km - Waterrijk

Ochten - Tiel - Pondje over de Waal - Lithse Ham - Boven Leeuwen - Ochten * Vogelhuis

BoZ-Halsteren-Steenbergen-De Heen-Lepelstraat-BoZ
32.6 km - Landelijk

Voor De Heen moet even van de route worden afgeweken.

Rondje Veluwemeer
40.2 km - Waterrijk

Vanaf van der Valk Harderwijk oversteken naar de polder en een stuk noordelijk weer oversteken de Veluwe op. Dan weer richting Harderwijk door de bossen.

(advertentie)