Drenthe

Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek. Met veel bos en heide streken. Zo fiets je over grote heidegebieden als het Dwingelerveld of in de bossen van de Hondsrug tegen Groningen aan. Onderweg tref je de overblijfselen uit de oudheid in de vorm van hunebedden en kun je het Drentse heideschaap tegenkomen.

Bekend is het museumdorp Orvelte waar je kunt zien en ondervinden hoe de mensen hier in vroeger tijden leefden. Nabij is de eerste radiotelescoop van Nederland bij Westerbork. En als je daar bent vergeet dan niet om even langs te gaan bij het herdenkingsmomunent van het Kamp Westerbork uit de Tweede Wereldoorlog.

Geniet van de veelzijdige omgeving door een uitkijktoren te beklimmen. Bijvoorbeeld de klimtoren bij de Poolshoogte in Odoorn, een vroegere brandtoren. Andere uitzichttorens vind je bij het Hof van Saksen in Nooitgedacht en bij het Boomkroonpad in de bossen bij Borger.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Vakantiepark Witterzomer, Assen
Natuurkampeerterrein Lheederzand, Dwingeloo
Natuurkampeerterrein De Kijl, Schoonoord

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
telef: 0593592600
www.kampwesterbork.nl
 
Hunebed
Groningerweg 3
7981LA Diever
 
Schaapskooi Dwingeloo
Achter T Zaand 4
7991NG Dwingeloo
 
Dwingelerveld
Benderse 22
7963RA Ruinen
telef: 0522472951
 
Gevangenismuseum Veenhuizen
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen
telef: 0592388264
mail: info@gevangenismuseum.nl
www.gevangenismuseum.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken