Drenthe

Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek. Met veel bos en heide streken. Zo fiets je over grote heidegebieden als het Dwingelerveld of in de bossen van de Hondsrug tegen Groningen aan. Onderweg tref je de overblijfselen uit de oudheid in de vorm van hunebedden en kun je het Drentse heideschaap tegenkomen.

Bekend is het museumdorp Orvelte waar je kunt zien en ondervinden hoe de mensen hier in vroeger tijden leefden. Nabij is de eerste radiotelescoop van Nederland bij Westerbork. En als je daar bent vergeet dan niet om even langs te gaan bij het herdenkingsmomunent van het Kamp Westerbork uit de Tweede Wereldoorlog.

Geniet van de veelzijdige omgeving door een uitkijktoren te beklimmen. Bijvoorbeeld de klimtoren bij de Poolshoogte in Odoorn, een vroegere brandtoren. Andere uitzichttorens vind je bij het Hof van Saksen in Nooitgedacht en bij het Boomkroonpad in de bossen bij Borger.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Vakantiepark Witterzomer, Assen
Natuurkampeerterrein Oude Willem, Oude Willem
Vakantieoord De Bronzen Emmer, Meppen

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
OER museum West Drenthe
Brink 7
7981BZ Diever
telef: 0521571412
www.oermuseum.nl
 
Balloërveld
Grabbeweg 2
9458 TE Balloo
mail: secretariaat@schaapskuddeballoerveld.nl
 
Museums Vledder
Brink 1
8381BE Vledder
telef: 0521383352
 
Apple museum Nederland
Melkwegje 5
9441PH Orvelte
telef: 0592542340
www.applemuseum-nederland.nl
 
Radiotelescoop Dwingeloo
Oude Hoogeveensedijk 4
7991PD Dwingeloo

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken