Fietsroutes Doornenburg

Wil je in Doornenburg fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Doornenburg te bieden heeft.

Berg en Dal, Ooij, Veer Millingerwaard-Doornburg, Doornenburg, Waaldijk noord
49.4 km - Waterrijk

Via Berg en Dal naar Thorense molen, vandaar via Ooij naar de Waaldijk zuid, Veerverbinding Millingerwaard - Doornenburg, via Waaldijk tot Veer Pannerden, Doornburg en terug over Waakdijk noord naar Nijmegen. Als alternatief bij Camping Waalstrand links af Polder. Deze weg is geen officiële fietsroute, maar loopt vlak langs de Waal en is verkeersarm. Heel prettig om te rijden. LET OP: Veerpont Millingerwaard - Doornenburg vaart niet altijd, check dit op https://kievitsveerdiensten.com/index.php/millingerwaard-doornenburg/ Onze waardering 4.5 op de schaal van 0-5

Groessen Pannerden Doornenburg ****
37.5 km - Waterrijk

Prachtige route waarbij je driemaal met de (fiets)-pont het water oversteekt. Let op pontveer bij 71 -79 alleen in juli en augustus dagelijks. Parkeren parkeerterrein Dorpsstraat in Groessen.

kasteel Doornenburg
21.8 km - Landelijk

Waar het riviertje de Linge begint. Met langs de Linge Kasteel Doornenburg. Bekend van de serie Floris.

Linge Doornenburg
39.7 km - Landelijk

Langs de Linge rivier van het begin bij Doornenburg en dan weer terug langs de Maas.

Nijmegen-Velp langs Waal, Doornenburg, Pannerdensch Kanaal en IJssel, 2 pontjes
45.3 km - Waterrijk

Route van NS station tot NS station door Ooijpolder / Poort van Gelderland, met pontjes over de Waal en Pannerdensch Kanaal. Let op 1: het fietspontje bij 71 vaart in mei, juni en september alleen in de weekenden en op feestdagen. In juli en augustus ook door de weeks. Let op 2: de zand/grindweg van 95 tot 71 is erbarmelijk slecht. Bij 71 krijg je wel de geweldige beloning dat je het Millinger Theehuis aan kan doen en je even in oosterse sferen kan wanen (wel 5 euro entree).