Fietsroutes Den Helder

Wil je in Den Helder fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Den Helder te bieden heeft.

Purmerend, Castricum A zee, Den Helder
67.4 km - Bosrijk

Vanaf de Falconstraat in Purmerend eerst via Google maps naar Castricum aan Zee, vervolgens deze knooppunten volgen zoveel mogelijk langs de zee naar Den Helder. Totale afstand Purmerend - Castricum A zee = 30 km. Van Castricum aan zee naar den Helder = 67,4 km totaal dus 97,4 km naar de boot naar Texel.

den helder
48.7 km -

Mooi stuk langs de zee en door de duinen.

vd Valk Akersloot naar Den Helder, 2
67.5 km -

Kleine wijziging tov 1e route nl via castricum voor mezelf van 17 naar 15 niet via 16 maar rechtdoor op plek links af

vd Valk Akersloot naar Den Helder
66.5 km -

Doel om op Texel te fietsen en dan terug. Voor mezelf: Hotel is bij 02 rechtdoor

Den Helder-Callantsoog
44.0 km - Overig

Rondje Den Helder naar Callantsoog, heenweg begint bij het timorpark vervolgens fiets je door quelderduin, daarna fiets je door het rehorstpark dan krijg je een lang stuk langs het noord Hollands kanaal waar in het voorjaar mooie bloembolvelden te zien zijn weer een klein stukje polder en dan arriveer je in Callantsoog waar je lekker kunt eten of drinken of ijs eten de terugweg door de schitterende duinen tot aan huisduinen waar zich fort Kijkduin bevindt (aanrader). Je vervolgd de route langs een klein stukje zeedijk en dan fiets je door de huisduinerpolder terug naar het timorpark. Einde route, veel fietsplezier !!!

den Helder/ Hippo
29.7 km - Waterrijk

Den Helder/ Hippolytushoef

Zon, Zee en Duinen Den Helder, Julianadorp
34.0 km - Overig

Je fietst via een gedeelte van Julianadorp en vervolgens langs de Noordzeekust naar de veerpont van de Texelse boot. Vervolgens zie je monumentale gebouwen waaronder de oude Marinewerf. We rijden door een deel van de binnenstad van Den Helder richting het Huisduinerpoldertje. Dan door een groot stuk duingebied en vervolgens via de kanoroute naar het startpunt. Je kunt de auto parkeren aan de Meester Tigchelaarstraat.

Breezand, Julianadorp Den Helder.
32.2 km - Landelijk

Bloembollenroute Kop van Noord Holland en Stelling Den Helder(Napoleon en 2e W.O. Tussen de Doggersvaart en de Torplaan (Den Helder) en dat is vlakbij het startpunt is een parkeerplaats waar u de auto kunt neerzetten.

Rondje Den Helder
35.3 km - Landelijk

Vanaf Mariëndal fiets je door het bollengebied, vooral in het voorjaar heel aantrekkelijk. Dwars door de Noordduinen naar Julianadorp. Terug naar Den Helder, en via de haven terug naar Mariëndal.

Rondje Den Helder
35.7 km - Waterrijk

Rondje van zuidzijde Den Helder via Oost-noord-westzijde van Den Helder terug de polder ten zuiden van Den Helder in.

Langs de kust naar Den Helder
37.3 km - Landelijk

Langs de Noordzee via et fietspad aan de Zanddijk vanuit Groote Keeten naar Den Helder, via een rondje in den Helder met even vertoeven op de Willemswerf fietsen we weer terug door het duin richting Groote Keeten.

't Zand-Den Helder
45.7 km -

rondje den helder en kust

Den helder-'t Zand-Julianadorp-Den Helder
36.6 km - Landelijk

Mooie afwisselende route door de duinen en het boerenland. In April extra mooi, want dan zijn staan de bollenvelden in bloei.

rondje den helder
24.5 km -

Mooie route zeer gevarieerd niet starten bij 8 maar iets noordelijker parkeer plaatsen in overvloed