Fietsroutes Broek

Wil je in Broek fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Broek te bieden heeft.

(nr 6)Rondje Broekpolder Maasland
28.3 km -

Ronde Delft-Broekpolder-Maasland-Delft(74) nr 6

Watermolenroute Kempen~Broek
47.7 km - Landelijk

Een mooie dagtocht langs een groot aantal watermolens die liggen op mooie plekjes in het GrensPark Kempen~Broek. De molens zijn stille getuigen van een honderden jaren oude geschiedenis.

Bennebroek- Bloemendaal en omgeving
58.2 km - Bosrijk

parkeren op de P van de tennisvereniging Bennebroek op de Binnenweg. route door Zandvoort, Bloemendaal en omgeving, mooie kustroute.

Rondje vanaf Braamt (Stroombroek)
57.7 km - Landelijk

Mooie route door Doetinchem, Hummelo, Doesburg gedeeltelijk langs de IJssel

Rondje Enkhuizen - Broekerhaven
15.5 km - Waterrijk

Leuk klein (avond)rondje voor watersporters met als specialiteit de antieke nog werkende Overhaal of Overtoom in Broekerhaven.

Well, wellerlooi, blitterswijck, broekhuizenvorst, broekhuizen, arcen, welllerlooi, well. Roel&Tiny
45.6 km - Bosrijk

2x pontje a €1.pp mooie bosrijke route. 70% fiets je in de schaduw. Meeste paden in het bos zijn teerweg en soms verharde zandpaden. Helaas zijn de meeste plassen drooggevallen.(eind augustus) waardering 9/10

Om de Angeler en Oude Broek
36.5 km - Landelijk

Weerselo - Rossum - Denekamp - Ootmarsum

Van der Valk Westerbroek 1
19.7 km - Waterrijk

Afwisselend gebied met veel water.

Rondje Zwolle-S'Heerenbroek-Hasselt
55.3 km - Waterrijk

Op het fietspad langs de IJssel ervaart u optimaal de rust die uitgaat van de mooiste rivier van Nederland. Vervolgens gaat u over nieuw aangelegde fietspaden door het boerenland naar het Nieuwe Verlaat, een sluis, gebouwd om Zwolle te beschermen tegen hoge waterstanden van de Vecht. Over een vogelvrije fietspad pedaleert u over de Vechtdijk, waarlangs zich, met dank aan landschappelijke vernieuwing, bijzonder mooie natuur ontwikkelt. In het noorden verlegt Rondje Zwolle haar koers van de Vecht naar het Zwarte Water. Net als IJssel en Vecht een mooie rivier met niks dan waterrijke lof! Uiteindelijk belandt u weer in het IJsselgebied, met als hoogtepunt, het in het begin van de 19e eeuw gebouwde rijksmonument, sluizencomplex Katerveer. Zo genoemd, omdat hier al sinds de middeleeuwen een veerverbinding bestond. Een verbinding die door de bouw van de Oude IJsselbrug in 1930 overbodig werd. Tot slot noem ik nog de modern vormgegeven nieuwe spoorbrug, die bij Zwolle de Overijsselse en Gelderse IJsseloever met elkaar verbindt.