Fietsroutes Asselt

Wil je in Asselt fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Asselt te bieden heeft.

Diepenbeek - Hasselt - Diepenbeek 2
54.1 km - Landelijk

Vertrek : Helstraat 22 Diepenbeek Zeer mooie route. Wel veel klimmend / dalend.

Rondje Gasselterveld
15.9 km - Bosrijk

Vanaf kampeerterrein Maria Hoeve, Papenvoort

Cuijk Nederasselt Cuijk
60.1 km - Bosrijk

Prachtige route. Volgende keer andersom rijden. Veel bosgebied en water.

Ronde gasselterveld.
28.3 km - Bosrijk

Door de bossen rondom de speelvijver en boomkroonpad gasselterveld.

Hatertse Vennen, Overasselt, Grave, Gassel, Beers, Heumen, Hatertse Vennen
48.9 km - Landelijk

Via Dukenburg naar de Hatertse Vennen, doorsteken naar Overasselt en hier de noord Maasdijk volgen naar Grave. Vandaar via de zuiddijk van de Maas, Gassel en Beers over de Maas terug bij Heumen en dan door de Hatertse Vennen terug naar Nijmegen. Het is een afwisselende route door vennen/bos gebied en langs de rivier de Maas. Bij Beers (even voorbij knooppunt 68) kun je eventueel direct doorsteken naar Linden. Deze route is iets korter en ook rustiger, want het vermijdt een relatief lang stuk langs de A73. Je moet wel zelf opletten: Er is geen officiële fietsroute tussen Beers en Lienden. De totale lengte van de route word dan 46 km. Onze waardering 4.5 op de schaal van 1-5.

Naar en van Hasselt (BE)
57.6 km - Bosrijk

De afwisselende route start vanaf de parkeerplaats in Houthalen, waar op woensdag de markt haar onderkomen vindt. De weg gaat door heidegebieden, letterlijk door het water, langs kloosters, via het stedelijke gebied van Hasselt door het grootste plassengebied van België terug naar waar het allemaal begon.

rondje Zwolle-Hasselt-Zwolle langs het Zwarte water.
33.3 km - Waterrijk

32 km. Vertrek vanaf Van der Valk Zwolle. bovenlaag Zwolle langs het Zwarte water naar Hasselt en weer terug naar Van der Valk in Zwolle

Rondje Zwolle-S'Heerenbroek-Hasselt
54.8 km - Waterrijk

Op het fietspad langs de IJssel ervaart u optimaal de rust die uitgaat van de mooiste rivier van Nederland. Vervolgens gaat u over nieuw aangelegde fietspaden door het boerenland naar het Nieuwe Verlaat, een sluis, gebouwd om Zwolle te beschermen tegen hoge waterstanden van de Vecht. Over een vogelvrije fietspad pedaleert u over de Vechtdijk, waarlangs zich, met dank aan landschappelijke vernieuwing, bijzonder mooie natuur ontwikkelt. In het noorden verlegt Rondje Zwolle haar koers van de Vecht naar het Zwarte Water. Net als IJssel en Vecht een mooie rivier met niks dan waterrijke lof! Uiteindelijk belandt u weer in het IJsselgebied, met als hoogtepunt, het in het begin van de 19e eeuw gebouwde rijksmonument, sluizencomplex Katerveer. Zo genoemd, omdat hier al sinds de middeleeuwen een veerverbinding bestond. Een verbinding die door de bouw van de Oude IJsselbrug in 1930 overbodig werd. Tot slot noem ik nog de modern vormgegeven nieuwe spoorbrug, die bij Zwolle de Overijsselse en Gelderse IJsseloever met elkaar verbindt.

Hasselt. fietsen langs en door het water.
23.2 km - Waterrijk

Je start en eindigt in Hasselt, met al zijn shoppingplezier, verrassende musea en lekkere terrasjes. Het jaagpad langs het Albertkanaal voert je naar natuurgebied De Wijers met zijn 1001 vijvers. Onderweg geniet je van de vele mooie waterpartijen. Aan knooppunt 91 in Domein Bokrijk ga je helemaal op in het vijverlandschap: je fietst er dwars door het water. Een unieke fietsbeleving.

grote ronde zwolle/hasselt
49.5 km -

Incl 2 x veerpont 2x veerpont

Zwolle Hasselt Zwolle
46.4 km -

West Noord Zwarte water, Overijsselse Vecht.

Bokrijk-Hasselt-Koeweit-Bokrijk
23.2 km - Landelijk

Lekkere rustig-aan-route net over de grens in België. Ideaal voor gezin met kinderen en zo plat als pannenkoek.

Diepenbeek - Hasselt - Diepenbeek
49.1 km - Landelijk

Begin : Helstraat 27, 3590 Diepenbeek Zeer mooie route met goede fietspaden door het lichtglooiend landschap

Bokrijk/Hasselt
26.0 km -

Fietsen rond Hasselt

Overasselt-Groesbeek
27.5 km - Bosrijk

mooie route via het platteland en bossen.